Storsponsorn säkrade Marta

Det var en scén. Omdiskuterade inkassoföretaget Prioritet Finans presenterades som ny huvudsponsor i Tyresö FF och går in med runt 6 miljoner. Och sedan serverades nyheten att en gråtande Marta, en av världens bästa, stannar.
Marta stannar i Tyresö till sommaren 2014, tack vare storsponsorn. Foto: Lars Pehrson, SvD/Scanpix


Med den statusen har Marta rätt att ställa höga krav på lönen. Och länge har frågan funnits där, ska hon stanna eller inte i Tyresö?

Nu kunde klubbledningen presentera kontraktet och Marta skrev på.

"Glad att jag kan vara kvar"

- Jag är så glad över att vara här, sa hon inför ledare och journalister.

Så pass glad att hon inte kunde stoppa glädjetårarna. Uppenbarligen har hon anpassat sig till Stockholm som bostadsort och till Tyresö som klubb. Hon ger klartecken till ett och ett halvt år ytterligare och får uppleva äventyret Champions League.

- Jag är väldigt glad att fortsätta på det vi har börjat med. Jag vill vara med och utvecklas med laget.

Bolaget i ny jättesponsring

Att hon blir kvar beror till stor del på klubbens nya huvudsponsor, Prioritet Finans, och det rekordavtal som nu är tecknat mellan parterna. Kontraktet påstås ha ett värde av cirka 6 miljoner kronor och är det största inom svensk damfotboll.

Prioritet Finans blir en allt mer välkänd sponsor inom idrotten. Företaget och dess vd Nils Wiberg syns och hörs.

Först via ett engagemang i IFK Göteborg, där Prioritet Finans blev ny huvudsponsor via 10 miljoner kronor årligen enligt ett tre-årsavtal och sedan via avtal med såväl Redbergslids handboll som Hammarbys handboll.

Nu tar man klivet in i damfotbollen.

- Vi arbetar strategiskt med några av Sveriges starkaste varumärken inom idrott. Att sjösätta detta samarbetsavtal med Tyresö Fotboll som på ett unikt sätt integrerar affärsgenererande aktiviteter, exponering och det sportsliga på bästa sätt känns banbrytande, deklarerade Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Jesper (inte verifierad)

ons, 2013-02-13 21:35

1. Lite fel info....

Sveriges största avtal? Avtalet är värt 6 miljoner utspritt på antal år? Kopparberg lägger in mer än prioritet / år i Göteborg FC. Tyresö har fått fel info inså fall!

Dan Persson

ons, 2013-02-13 21:41

2. Prio Finans

Nja, påstås vara 6-8 MSEK per år. Vad som är sant är oklart. Dock svårt motivera det beloppet för damfotboll. Skulle jag vara revisor eller skatteverk skulle jag inte se det som avdragsgill marknadsföring.

emil (inte verifierad)

fre, 2013-02-15 20:52

3. fråga en av sponsorerna

BDO är ju sponsor, de kan ju tillfrågas. Det har säkert redan skett för bdo är ju i förtroendebranschen!MRYT

Elithockey: Ishockeyns mästarlag, koncernen Färjestad,  med den ideella föreningen, fastighetsbolag och eventbolag närmar sig 200-miljoner strecket i omsättning, eller för att vara exakt 190 577 miljoner kronor.

 Samtidigt växer det egna kapitalet till 130 miljoner från 114 miljoner föregående säsong. Årets resultat var succékantat, 10:e SM-guldet och plus 12 miljoner.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.