Storsponsorn säkrade Marta

Det var en scén. Omdiskuterade inkassoföretaget Prioritet Finans presenterades som ny huvudsponsor i Tyresö FF och går in med runt 6 miljoner. Och sedan serverades nyheten att en gråtande Marta, en av världens bästa, stannar.
Marta stannar i Tyresö till sommaren 2014, tack vare storsponsorn. Foto: Lars Pehrson, SvD/Scanpix


Med den statusen har Marta rätt att ställa höga krav på lönen. Och länge har frågan funnits där, ska hon stanna eller inte i Tyresö?

Nu kunde klubbledningen presentera kontraktet och Marta skrev på.

"Glad att jag kan vara kvar"

- Jag är så glad över att vara här, sa hon inför ledare och journalister.

Så pass glad att hon inte kunde stoppa glädjetårarna. Uppenbarligen har hon anpassat sig till Stockholm som bostadsort och till Tyresö som klubb. Hon ger klartecken till ett och ett halvt år ytterligare och får uppleva äventyret Champions League.

- Jag är väldigt glad att fortsätta på det vi har börjat med. Jag vill vara med och utvecklas med laget.

Bolaget i ny jättesponsring

Att hon blir kvar beror till stor del på klubbens nya huvudsponsor, Prioritet Finans, och det rekordavtal som nu är tecknat mellan parterna. Kontraktet påstås ha ett värde av cirka 6 miljoner kronor och är det största inom svensk damfotboll.

Prioritet Finans blir en allt mer välkänd sponsor inom idrotten. Företaget och dess vd Nils Wiberg syns och hörs.

Först via ett engagemang i IFK Göteborg, där Prioritet Finans blev ny huvudsponsor via 10 miljoner kronor årligen enligt ett tre-årsavtal och sedan via avtal med såväl Redbergslids handboll som Hammarbys handboll.

Nu tar man klivet in i damfotbollen.

- Vi arbetar strategiskt med några av Sveriges starkaste varumärken inom idrott. Att sjösätta detta samarbetsavtal med Tyresö Fotboll som på ett unikt sätt integrerar affärsgenererande aktiviteter, exponering och det sportsliga på bästa sätt känns banbrytande, deklarerade Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Jesper (inte verifierad)

ons, 2013-02-13 21:35

1. Lite fel info....

Sveriges största avtal? Avtalet är värt 6 miljoner utspritt på antal år? Kopparberg lägger in mer än prioritet / år i Göteborg FC. Tyresö har fått fel info inså fall!

Dan Persson

ons, 2013-02-13 21:41

2. Prio Finans

Nja, påstås vara 6-8 MSEK per år. Vad som är sant är oklart. Dock svårt motivera det beloppet för damfotboll. Skulle jag vara revisor eller skatteverk skulle jag inte se det som avdragsgill marknadsföring.

emil (inte verifierad)

fre, 2013-02-15 20:52

3. fråga en av sponsorerna

BDO är ju sponsor, de kan ju tillfrågas. Det har säkert redan skett för bdo är ju i förtroendebranschen!MRYT

Nu kommer efterräkningarna. Statligt stöd har betalats ut i mångmiljonbidrag till idrottsföreningar, men hela tiden har det upprepats att det skulle ske en kontroll av beloppens riktighet. Enligt Tillväxtverket avviker två klubbar från mängden, Leksand Hockey och AIK  Bandy. 

Totalt har 80 svenska föreningar beviljats minst 1 miljon kronor vardera i permitteringsstöd.

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friend Har gemensamt tagit initiativ till till panelsamtal med rubriken "Trygga Ledare" angående barn och ungas trygghet inom idrotten. Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna  och deklarerade:

- Det är inte farligt att ta i de här frågorna. Det är en ren nödvändighet

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.