Storsponsorn säkrade Marta

Det var en scén. Omdiskuterade inkassoföretaget Prioritet Finans presenterades som ny huvudsponsor i Tyresö FF och går in med runt 6 miljoner. Och sedan serverades nyheten att en gråtande Marta, en av världens bästa, stannar.
Marta stannar i Tyresö till sommaren 2014, tack vare storsponsorn. Foto: Lars Pehrson, SvD/Scanpix


Med den statusen har Marta rätt att ställa höga krav på lönen. Och länge har frågan funnits där, ska hon stanna eller inte i Tyresö?

Nu kunde klubbledningen presentera kontraktet och Marta skrev på.

"Glad att jag kan vara kvar"

- Jag är så glad över att vara här, sa hon inför ledare och journalister.

Så pass glad att hon inte kunde stoppa glädjetårarna. Uppenbarligen har hon anpassat sig till Stockholm som bostadsort och till Tyresö som klubb. Hon ger klartecken till ett och ett halvt år ytterligare och får uppleva äventyret Champions League.

- Jag är väldigt glad att fortsätta på det vi har börjat med. Jag vill vara med och utvecklas med laget.

Bolaget i ny jättesponsring

Att hon blir kvar beror till stor del på klubbens nya huvudsponsor, Prioritet Finans, och det rekordavtal som nu är tecknat mellan parterna. Kontraktet påstås ha ett värde av cirka 6 miljoner kronor och är det största inom svensk damfotboll.

Prioritet Finans blir en allt mer välkänd sponsor inom idrotten. Företaget och dess vd Nils Wiberg syns och hörs.

Först via ett engagemang i IFK Göteborg, där Prioritet Finans blev ny huvudsponsor via 10 miljoner kronor årligen enligt ett tre-årsavtal och sedan via avtal med såväl Redbergslids handboll som Hammarbys handboll.

Nu tar man klivet in i damfotbollen.

- Vi arbetar strategiskt med några av Sveriges starkaste varumärken inom idrott. Att sjösätta detta samarbetsavtal med Tyresö Fotboll som på ett unikt sätt integrerar affärsgenererande aktiviteter, exponering och det sportsliga på bästa sätt känns banbrytande, deklarerade Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Jesper (inte verifierad)

ons, 2013-02-13 21:35

1. Lite fel info....

Sveriges största avtal? Avtalet är värt 6 miljoner utspritt på antal år? Kopparberg lägger in mer än prioritet / år i Göteborg FC. Tyresö har fått fel info inså fall!

Dan Persson

ons, 2013-02-13 21:41

2. Prio Finans

Nja, påstås vara 6-8 MSEK per år. Vad som är sant är oklart. Dock svårt motivera det beloppet för damfotboll. Skulle jag vara revisor eller skatteverk skulle jag inte se det som avdragsgill marknadsföring.

emil (inte verifierad)

fre, 2013-02-15 20:52

3. fråga en av sponsorerna

BDO är ju sponsor, de kan ju tillfrågas. Det har säkert redan skett för bdo är ju i förtroendebranschen!MRYT

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.