Efterlängtad miljonsponsor i MFF

En aktiv sponsor och någonstans runt 8 miljoner kronor. Lyckan var stor i Malmö FF när en ny tröjsponsor presenterades. Malmöföretaget Rörläggarens vd och chef Tommy Larsson vill heller inte bara synas på matchtröjan.
Magnus Svensson, försäljningschef i MFF, och Tommy Larsson, ägare och VD Rörläggaren, har skrivit avtalet som ger klubben välbehövliga intäkter – och utvecklingsmöjligheter för talanger.


Rörläggaren har tillhört Nätverket, MFF:s sponsorer, men tar nu steget fullt ut med exponering på matchdressen.

Saknat sponsor

MFF har haft ett högt pris på matchtröjans bröst och inte prutat på priset. Därför har det saknats en sponsor här när inget företaget velat betala.

- Det känns det nu jättebra. Det är ett lokalt företag som delar vår värdegrund – så vi är mycket nöjda, säger Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Priset för tröjsponsringen lär ligga runt 8 miljoner kronor.

Underskott på 13,9 miljoner

Ett efterlängtat tillskott i MFF-kassan då fjolåret gav ett underskott på 13,9 miljoner kronor.

Dessutom upphörde Peab med sitt engagemang i MFF. Byggföretaget hade ett partneravtal från uppförandet av arenan, men det avtalet är nu avslutat.

Desto mer välkommet med den nya överenskommelsen.

"Många försiktiga"

- I de här tiderna, när konjunkturen är svag och många väljer att vara mer försiktiga, känns det riktigt roligt att Rörläggaren satsar, säger Magnus Svensson, försäljningschef i MFF.

Ett treårigt samarbetsavtal gäller och vd:n och ägaren Tommy Larsson säger:

-  De senaste åren har jag börjat skönja konturerna av ett MFF som står för något. Det är ett fint arbete som Staffan Tapper och hans kollegor har gjort med skolorna och Fotboll mot rasism. Det finns mycket gott i samhället. Vi måste bara hjälpas åt att få ut det.

Ett liv även efter fotbollen

- Tillsammans med Malmö FF vill jag jobba för den goda saken, samhällsengagemanget och värdegrunden, förklarar Tommy Larsson.

Han lägger stor vikt vid den sociala sidan av idrotten:

- Hur bra du än är kommer ett liv efter fotbollen, då är det viktigt att man har ett yrke att falla tillbaka på. Alla kan inte blir tränare eller jobba på MFF, säger Tommy Larsson till mff.se.

Parterna ska starta gemensamma projekt och bl a planeras ett nytt fotbollsgymnasium inriktat på praktiska yrkesutbildningar.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.