Efterlängtad miljonsponsor i MFF

En aktiv sponsor och någonstans runt 8 miljoner kronor. Lyckan var stor i Malmö FF när en ny tröjsponsor presenterades. Malmöföretaget Rörläggarens vd och chef Tommy Larsson vill heller inte bara synas på matchtröjan.
Magnus Svensson, försäljningschef i MFF, och Tommy Larsson, ägare och VD Rörläggaren, har skrivit avtalet som ger klubben välbehövliga intäkter – och utvecklingsmöjligheter för talanger.


Rörläggaren har tillhört Nätverket, MFF:s sponsorer, men tar nu steget fullt ut med exponering på matchdressen.

Saknat sponsor

MFF har haft ett högt pris på matchtröjans bröst och inte prutat på priset. Därför har det saknats en sponsor här när inget företaget velat betala.

- Det känns det nu jättebra. Det är ett lokalt företag som delar vår värdegrund – så vi är mycket nöjda, säger Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Priset för tröjsponsringen lär ligga runt 8 miljoner kronor.

Underskott på 13,9 miljoner

Ett efterlängtat tillskott i MFF-kassan då fjolåret gav ett underskott på 13,9 miljoner kronor.

Dessutom upphörde Peab med sitt engagemang i MFF. Byggföretaget hade ett partneravtal från uppförandet av arenan, men det avtalet är nu avslutat.

Desto mer välkommet med den nya överenskommelsen.

"Många försiktiga"

- I de här tiderna, när konjunkturen är svag och många väljer att vara mer försiktiga, känns det riktigt roligt att Rörläggaren satsar, säger Magnus Svensson, försäljningschef i MFF.

Ett treårigt samarbetsavtal gäller och vd:n och ägaren Tommy Larsson säger:

-  De senaste åren har jag börjat skönja konturerna av ett MFF som står för något. Det är ett fint arbete som Staffan Tapper och hans kollegor har gjort med skolorna och Fotboll mot rasism. Det finns mycket gott i samhället. Vi måste bara hjälpas åt att få ut det.

Ett liv även efter fotbollen

- Tillsammans med Malmö FF vill jag jobba för den goda saken, samhällsengagemanget och värdegrunden, förklarar Tommy Larsson.

Han lägger stor vikt vid den sociala sidan av idrotten:

- Hur bra du än är kommer ett liv efter fotbollen, då är det viktigt att man har ett yrke att falla tillbaka på. Alla kan inte blir tränare eller jobba på MFF, säger Tommy Larsson till mff.se.

Parterna ska starta gemensamma projekt och bl a planeras ett nytt fotbollsgymnasium inriktat på praktiska yrkesutbildningar.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.