Efterlängtad miljonsponsor i MFF

En aktiv sponsor och någonstans runt 8 miljoner kronor. Lyckan var stor i Malmö FF när en ny tröjsponsor presenterades. Malmöföretaget Rörläggarens vd och chef Tommy Larsson vill heller inte bara synas på matchtröjan.
Magnus Svensson, försäljningschef i MFF, och Tommy Larsson, ägare och VD Rörläggaren, har skrivit avtalet som ger klubben välbehövliga intäkter – och utvecklingsmöjligheter för talanger.


Rörläggaren har tillhört Nätverket, MFF:s sponsorer, men tar nu steget fullt ut med exponering på matchdressen.

Saknat sponsor

MFF har haft ett högt pris på matchtröjans bröst och inte prutat på priset. Därför har det saknats en sponsor här när inget företaget velat betala.

- Det känns det nu jättebra. Det är ett lokalt företag som delar vår värdegrund – så vi är mycket nöjda, säger Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Priset för tröjsponsringen lär ligga runt 8 miljoner kronor.

Underskott på 13,9 miljoner

Ett efterlängtat tillskott i MFF-kassan då fjolåret gav ett underskott på 13,9 miljoner kronor.

Dessutom upphörde Peab med sitt engagemang i MFF. Byggföretaget hade ett partneravtal från uppförandet av arenan, men det avtalet är nu avslutat.

Desto mer välkommet med den nya överenskommelsen.

"Många försiktiga"

- I de här tiderna, när konjunkturen är svag och många väljer att vara mer försiktiga, känns det riktigt roligt att Rörläggaren satsar, säger Magnus Svensson, försäljningschef i MFF.

Ett treårigt samarbetsavtal gäller och vd:n och ägaren Tommy Larsson säger:

-  De senaste åren har jag börjat skönja konturerna av ett MFF som står för något. Det är ett fint arbete som Staffan Tapper och hans kollegor har gjort med skolorna och Fotboll mot rasism. Det finns mycket gott i samhället. Vi måste bara hjälpas åt att få ut det.

Ett liv även efter fotbollen

- Tillsammans med Malmö FF vill jag jobba för den goda saken, samhällsengagemanget och värdegrunden, förklarar Tommy Larsson.

Han lägger stor vikt vid den sociala sidan av idrotten:

- Hur bra du än är kommer ett liv efter fotbollen, då är det viktigt att man har ett yrke att falla tillbaka på. Alla kan inte blir tränare eller jobba på MFF, säger Tommy Larsson till mff.se.

Parterna ska starta gemensamma projekt och bl a planeras ett nytt fotbollsgymnasium inriktat på praktiska yrkesutbildningar.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.