25-miljonersponsring i mästarklubben

Skellefteå Kraft betalar 4,8 miljoner kronor per år till Skellefteå AIK för att bygga sin nationella marknadssatsning på mästarklubben. Bolaget är helägt av Skellefteå kommun och 2012 var omsättningen 4,6 miljarder kronor.
Mästarklubben Skellefteå AIK har ett starkt stöd på hemmaplan. Nu presenteras ett sponsorpaket värt nära 25 miljoner kronor.
Annons


Skellefteå Kraft hör tillsammans med Boliden och AllTele till Skellefteå AIK:s största sponsorer.

Nationell satsning

Energibolaget och klubben har ett etablerat samarbete sedan flera år, men nu har de kommit överens om ett rekordpaket.

Inför hockeysäsongen 2013/2014 har Skellefteå Kraft och klubben tecknat ett nytt femårig avtal. Samarbetet ingår som en del i en omfattande marknadsföring som energibolaget satsar på under hösten.

- Vi gör en nationell marknadssatsning och att synas tillsammans med Sveriges bästa och ledande ishockeylag ger oss ett stort marknadsvärde i form av exponering över hela landet, säger Christoffer Svanberg, affärsområdeschef marknad vid Skellefteå Kraft.

- Dessutom vill vi vara delaktiga i den långsiktiga satsning som Skellefteå AIK gör på ungdoms- och juniorsidan för att säkra framtida position.

Femårigt avtal

Skellefteå AIK är starkt förankrade på hemorten och klubbdirektör Pea Israelsson gläds över den överenskommelsen.

- Att Skellefteå Kraft valt att utöka samarbetet ser vi som ett kvitto på att vi erbjuder en bra produkt om man vill exponera sig över hela Sverige.

Avtalet är på fem år och samarbetet innebär bland annat exponering på dräkter, hjälm och målvaktens plock- och benskydd.  I Skellefteå Kraft Arena kommer man att kunna se Skellefteå Krafts logotyp på till exempel pucknät, sargreklam och ismaskiner.

skattebetalare (inte verifierad)

tis, 2015-03-10 08:05

1. sponsring

Hur ska det nu gå för SAIK, nu när boliden har sagt upp sitt elavtal med det kommunalägda SkellefteKraft. Nu kommer elkunder hos elbolaget att få betala ännu mer i avgift för sin el och då läggs väl även sponsringspengarna på elen. Någonstans måste ju pengarna in och inte kommer väl elbolaget att betala från sitt kapital. Tycker det är rätt åt kommunen med en sånt här bakslag, skattepengar ska inte gå till hockey utan dit det behövs. SkellefteKraft är kommunalägt och således så betalar vi kommuninnevånare till denna sponsring=bidrag. Om nu hockeyn är så bra så klarar de sig utan detta bidrag, alla är inte frälsta och anser inte att våra pengar ska nyttjas på detta sätt.

Avgörandet eller uppgörelsen kommer allt närmare, Den 26 februari ska IFK Norrköping ha årsmöte och ovissheten är fortfarande stor i och runt klubben. Det gäller Peter Hunts öde, men i lika hög grad även IFK:s öde.

Nu går till och med en majoritet i IFK Norrköpings styrelse mot Hunt och ger sitt fulla stöd till avgående klubbdirektören Jens Magnusson. I ett officiellt uttalande på klubbens webbplats presenterar styrelsen resultatet av den rapport där arbetsmiljön i föreningen kartlagts.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Landets rally-entusiaster får bereda sig på att åka till norr Sverige för att se världens rallystjärnor framöver. Diskussioner ska pågå med flera nordliga regioner som är beredda att satsa miljoner för att Sverige ska ha ett vinterrally även i fortsättningen

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Solidsport, Nordens största plattform för streamingtjänster av idrott, har tecknat ett unikt avtal med Turkiska Basketbollförbundet. Kontraktet innebär att Solidsport blir global distributör av mediarättigheter för den turkiska högsta ligan, TBL (Turkish First League) och rankad trea i Europa.

Enligt SCB bor i Sverige, 2019 års siffror, 104 854 personer som antingen själva var födda i Turkiet, eller hade minst en förälder som var det.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.