25-miljonersponsring i mästarklubben

Skellefteå Kraft betalar 4,8 miljoner kronor per år till Skellefteå AIK för att bygga sin nationella marknadssatsning på mästarklubben. Bolaget är helägt av Skellefteå kommun och 2012 var omsättningen 4,6 miljarder kronor.
Mästarklubben Skellefteå AIK har ett starkt stöd på hemmaplan. Nu presenteras ett sponsorpaket värt nära 25 miljoner kronor.


Skellefteå Kraft hör tillsammans med Boliden och AllTele till Skellefteå AIK:s största sponsorer.

Nationell satsning

Energibolaget och klubben har ett etablerat samarbete sedan flera år, men nu har de kommit överens om ett rekordpaket.

Inför hockeysäsongen 2013/2014 har Skellefteå Kraft och klubben tecknat ett nytt femårig avtal. Samarbetet ingår som en del i en omfattande marknadsföring som energibolaget satsar på under hösten.

- Vi gör en nationell marknadssatsning och att synas tillsammans med Sveriges bästa och ledande ishockeylag ger oss ett stort marknadsvärde i form av exponering över hela landet, säger Christoffer Svanberg, affärsområdeschef marknad vid Skellefteå Kraft.

- Dessutom vill vi vara delaktiga i den långsiktiga satsning som Skellefteå AIK gör på ungdoms- och juniorsidan för att säkra framtida position.

Femårigt avtal

Skellefteå AIK är starkt förankrade på hemorten och klubbdirektör Pea Israelsson gläds över den överenskommelsen.

- Att Skellefteå Kraft valt att utöka samarbetet ser vi som ett kvitto på att vi erbjuder en bra produkt om man vill exponera sig över hela Sverige.

Avtalet är på fem år och samarbetet innebär bland annat exponering på dräkter, hjälm och målvaktens plock- och benskydd.  I Skellefteå Kraft Arena kommer man att kunna se Skellefteå Krafts logotyp på till exempel pucknät, sargreklam och ismaskiner.

skattebetalare (inte verifierad)

tis, 2015-03-10 08:05

1. sponsring

Hur ska det nu gå för SAIK, nu när boliden har sagt upp sitt elavtal med det kommunalägda SkellefteKraft. Nu kommer elkunder hos elbolaget att få betala ännu mer i avgift för sin el och då läggs väl även sponsringspengarna på elen. Någonstans måste ju pengarna in och inte kommer väl elbolaget att betala från sitt kapital. Tycker det är rätt åt kommunen med en sånt här bakslag, skattepengar ska inte gå till hockey utan dit det behövs. SkellefteKraft är kommunalägt och således så betalar vi kommuninnevånare till denna sponsring=bidrag. Om nu hockeyn är så bra så klarar de sig utan detta bidrag, alla är inte frälsta och anser inte att våra pengar ska nyttjas på detta sätt.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.