Therese tillbaka - med ny storsponsor

Therese Alshammar har blivit mamma och fått andra villkor i livet. Men det hindrar inte henne från en nysatsning. ”Jag har en längtan efter att simma snabbast i världen igen”, säger Therese som också har fått en ny storsponsor.
Vem ny sponsorn är? Ja, gissa det. Ersättningen ger Therese Alshammar en lättare väg till OS i Brasilien 2016.

 

Unibet fortsätter att knyta sportprofiler till företaget. Skidåkarna Anna Haag och Emil Jönsson, UFC-stjärnan Alexander Gustafsson, fotbollslegendarerna Glenn Hysén och Tomas Brolin samt NHL-spelaren Victor Hedman ingår i det stall dit Therese Alshammar nu ansluter.

Fred en del av nya livet

Sedan några veckor tillbaka har hon inlett träningen. Det får räcka med ett par timmar om dagen för den i dag 35-årige Therese Alshammar.

Hon födde sitt första barn i slutet av maj. Sonen Fred får ta den tid han kräver, men han har en ambitiös mamma som deklararer att EM i Berlin nästa år blir ett första delmål på vägen mot OS i Rio de Janeiro 2016.

Det ska få ske i den takt det är möjligt. Först rätt träning och sedan när det väl är dags också en come-back i tävlingsbassängen.

Vill bli snabbast igen

Hon gläds över ett nytt och stort sponsoravtal. En uppgörelse som sträcker sig fram till Rio och hon är mycket nöjd.

- Jag har en längtan efter att simma snabbast i världen igen. Nu satsar jag mot EM, VM och OS i Rio 2016. Samarbetet med Unibet blir en stor del på vägen dit, säger Therese Alshammar och menar att de ekonomiska villkoren har förbättrats avsevärt.

Spelbolaget Unibet satsar på Therese Alshammar som affischnamn och hon kommer att synas i spelbolagets kommunikation i samtliga kanaler.

Kamp på spelarmarknaden

- Samarbetet med Therese är en viktig del i vår satsning där vi vill vara en naturlig del av svensk idrott. Att få hjälpa Therese i sin satsning mot OS i Rio är något vi tycker ska bli väldigt roligt, säger Unibets Nordenchef Håkan Jerner.

- Läget på spelmarknaden just nu är inne i en spännande fas, påpekar säger Claes Bergström, Sverigechef på Unibet, och avser då vikten av att ha kända namn i marknadsföringen i kampen om spelarna.

Therese ska skildra sin satsning mot världstoppen i sociala medier. Bland annat går det att följa henne på Facebook, Twitter och Instagram i uppladdningen inför EM, VM och OS.

Anna (inte verifierad)

ons, 2013-08-14 21:13

1. Therese

Tessan är så fin och ödmjuk. Hon är en bra tjej.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.