Sponsorerna söker affärer igen

Onsdag morgon och två dagar kvar till beskedet – att idrotten tillåts leva och verka. Det är vad åtskilliga i alla fall vill tro inför Folk och Hälsomyndighetens utlovade svar på idrottens samlade vädjan om att få inleda träning och tävlingar.

Och vad händer då denna morgon? Jo, maillådan domineras av nyheter från företag som vill berätta om nya sponsoraffärer. Det om något är ett bevis på en förväntan och ett uppvaknande.

ISP med vd:n Andreas Ottermark ser nu hur sponsormarknaden öppnas igen.

Svenska Ishockeyförbundet utökar samarbetet med Grand Travel, företaget som sedan säsongen 2017/2018 varit en partner till förbundet. Nu skrivs ett nytt, utökat avtal parterna emellan och det gäller fram till säsongen 2024/2025.

”Grand Travel är viktig och har visat ett starkt engagemang under de här åren betonar Christer Plars, kommersiell chef på Ishockeyförbundet.

”Det här partnerskapet betyder mycket för oss. Vi vill vara med på en fortsatt spännande resa med landslagen, säger Dick Lidman, vd, Grand Travel.

Dick Lidman är vd

Dick, ja, just det, den förre AIK-spelaren i fotboll och svensk mästare. Han gjorde sex säsonger där, totalt 125 allsvenska matcher och 45 mål.

1995 fick han chansen i svenska A-landslaget när Tommy Svensson var förbundskapten.

Som 30-åring slutade han och då ville AIK att han skulle börja jobba i föreningen. 1999 tog AIK SM-guld igen och spelade i Champions League - med Dick som marknadschef och vice vd i föreningen.

Men Dick fick en varning när han 2002 fick en black out på en konferens.

Sedan dess har han jobbat inom resebranschen Grand Travel har framgång och står för resorna för bl a ishockeyförbundet och friidrottsförbundet.

Familjeägt företag

Där är BAUHAUS-galan en stor aktör och där tar Sundström Safety klivet in som ny huvudpartner

— Vi ser fram emot att vara med och bygga såväl svensk som internationell friidrott genom BAUHAUS-galan, säger bolagets styrelseordförande, Ivan Sundström. 

Sundström Safety förser företag och industrier med personlig skyddsutrustning via tillverkning och produktion enbart i Sverige. Företaget har huvudsäte i Lagan i Småland och är en stor aktör i sponsor-Sverige och har avtal med bland  annat Svensk Friidrott, längdskidlandslaget och Djurgården Hockey och Fotboll. Nu blir det också BAUHAUS-galan.

— Svensk friidrott känns hetare än någonsin och det är inspirerande att bli huvudpartner till BAUHAUS-galan, berättar Ivan Sundström.

ISP i huvudroll

Det är tack vare landets ledande sponsorföretag, ISP som överenskommelsen har tillkommit.

Idrottsintresset i familjen Sundström, som är hemmahörande på Lidingö i Stockholm, går inte att ta miste på. Ivan kommer från en bakgrund inom kampsporten och beskriver sig själv som en riktig idrottsnörd. Sonen Simon Sundström är en talangfull medeldistanslöpare och tävlar för IFK Lidingö. Han tränas av sin mamma Malin Sundström, som är en före detta medeldistanslöpare och en av få kvinnliga tränare inom elitlöpningen i Sverige.

— Det är verkligen inget annat som gäller där hemma, vi följer med i de flesta sportsliga sammanhang men såklart lite extra i friidrotten, både med tanke på Simon men också för alla världsstjärnor vi har i friidrotten idag, avslutar Ivan Sundström. 

ISP är också en bakomvarande aktör till senaste tillskottet på partnersidan inom Djurgårdens fotboll – Eleda Group. 

– Under senaste veckan har vi märkt ett större intresse från näringslivet att stötta idrotten i det utsatta läge som vi befinner oss i. Så förhoppningsvis är vändningen här, säger Andreas Ottermark, ägare och vd vid ISP in Sport

– Vi är väldigt glada att Eleda Group inleder ett samarbete med oss, säger  Henrik Berggren, vd i Djurgården fotboll.

Företaget erbjuder anläggnings, entreprenad- och servicetjänster inom infrastruktur via fem regionbolag.  

 

”Föreningslivet är en viktig spelare i vårt hållbara samhälle. I Djurgårdens IF erbjuds flickor och pojkar en föreningsresa med goda vuxna ledare som skapar trygghet, utveckling och god hälsa”, säger Ingemar Queckfeldt, Head Of Sponsorship hos Eleda Group.

Bolagets mål är att etablera koncernen som en ledande aktör inom anläggning och entreprenad på den nordiska marknaden.  

 - Eleda Group delar våra värderingar och syn på föreningslivets oerhört viktiga del i samhällsbyggandet. Både vi och Eleda är verksamma inom samhällsbyggnad men på olika sätt och genom olika verksamheter. Tillsammans kan vi hjälpas åt att stötta varandra och på det sätt bygga samhället starkare”, säger Henrik Berggren vd Djurgården Fotboll.

- Ett hårt arbete ligger bakom framgången med att etablera Djurgården Fotboll som en attraktiv, professionell och affärsdrivande samarbetspartner.

- Vårt samarbete med Eleda Group har alla möjligheter att bli en framgångssaga då det finns väldigt många gemensamma beröringspunkter. Eleda är en expansiv och framgångsrik koncern med väldigt tydligt fokus på hållbarhet, jämställdhet och framförallt på ungdomar och hälsa vilket går väldigt mycket i linje med den verksamhet vi bedriver. Vi ser mycket fram emot att inleda vårt arbete tillsammans med Eleda för att bygga ett oerhört framgångsrikt och långvarigt samarbete. Det här har alla förutsättningar att utvecklas mycket positivt över tid, säger Daniel Malmgren,  affärsområdeschef Företag och Partners hos Djurgården Fotboll. 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.