Thomas Enqvist blir Eurosports expert

Natten mellan söndag och måndag startar årets första Grand Slam, Australian Open. Eurosport storsatsar och sänder 230 timmar direkt på Eurosport och Eurosport 2.
Annons

På betaltjänsten Eurosport Player kan användarna dessutom själva välja livestreaming från sju olika banor.

Nu är det dessutom klart att nya Davis Cup-kaptenen Thomas Enqvist kommer in som expertkommentator i sändningarna på Eurosport. Enqvist nådde själv final i Australian Open 1999, och har naturligtvis fina minnen från turneringen.

- Det har alltid varit en av mina favoritturneringar så det ska bli kul att få vara med och kommentera. Australian Open passar bra för svenska spelare. Det är perfekta förutsättningar, bra underlag och inte minst fantastiska svenska fans på plats.
När Enqvist själv spelade Australian Open var det 18 svenskar i huvudturneringen. I år har vi bara Robin Söderling. Men han kan å andra sidan gå hela vägen, enligt Thomas Enqvist.

- Herrsingeln ser öppnare ut än på flera år. Det är inte solklart att det blir Federer eller Nadal längre. Robin har under det senaste året etablerat sig i toppen och har satt sig i en position att gå långt i varje turnering han spelar. Han är en av mina favoriter tillsammans med de redan nämnda samt Del Potro, Djokovic och Murray.

Thomas Enqvist kommer in som expertkommentator under semifinal- och finalpassen i Australian Open. Eurosports kommentatorsteam består som vanligt av Maria Strandlund-Tomsvik, Birger Folke och Rolf Norberg. Före detta DC-kaptenen Mats Wilander är Eurosports internationella expert på plats i Melbourne med sitt dagliga magasin ”Game, Set & Mats”.

Nu börjar Dejan Kulusevski se resultatet av att han etablerar sig inom elitfotbollen. Han har blivit uppvaktad av företag och har skrivit sitt första reklamkontrakt. Vitamin Well låter medddela att Dejan ska gör reklam för företaget produkter.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Samma dag, bara några timmar efter att Svensk Elitfotboll presenterat förhoppningar i sin plan för att kunna bjuda in åskådarna till matcherna igen kom  dråpslaget -  Folkhälsomyndigheten tog beslutet och meddelade att idrottsrörelsen bör avstå, i klartext ska avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.