SVT direktsänder från vinter-Paralymics

För första gången sänder SVT direkt från vinter-Paralympics. SVT gör sin största bevakning någonsin av spelen i Vancouver som pågår 12-21 mars. Fyra tävlingar direktsänds i tv och på webben. Dessutom sänds sammandrag varje dag som leds av programledaren Maria Wallberg.

- Det känns jättekul att vi nu kan göra den här satsningen med direktsändningar även från vinter-Paralympics. Den stora respons vi fick efter Peking 2008 har gjort att vi nu gör den största satsningen någonsin på ett vinterspel. Sammandragen blir basen som vi kryddar med utvalda direktsändningar där det finns förhoppningar på svenskarna, säger Björn Nordling, projektledare för sändningarna från Paralympics.

Den direktsända matchen i kälkhockey mellan Sverige och Norge kommenteras av Björn Hedman och Bengt "Gösen" Johansson, som själv deltog i Paralympics 1994-02 och numera tränar Nacka där flera av landslagsspelarna spelar. Curlingmatchen Sverige-Norge kommenteras av Katarina Hultling och Olov Brudsten, som var lagcoach för det lag som tog brons i Turin 2006.

SVT direktsänder även sprintfinalerna i längdskidor samt storslalom för sittande och synskadade. Storslalomen kommenteras av Ola Bränholm och Per Jameson, framgångsrik sit-skiåkare som dessutom vunnit flera riksmästerskap. Sprintfinalerna i längdskidor kommenteras av Ola Bränholm och Emil Östberg som tog ett brons och ett silver i Salt Lake City 2002.

Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UK satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Nu har man minskat sina energikostnader betydligt genom den kombinerade satsning på ny belysning, solceller och elbilsladdning.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden

Plötsligt har han fått en skandal i knäet.

- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Ett år återstår till fotbollsfesten 2024, Europamästerskapet. Premiären sker på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike och sedan väntar ytterligare 50 TV-matcher!.Om nu Fifas ordförande, Gianni Infantino,ger sig. Redan nu har han startat ett TV-krig startat. Infantino mot fyra europeiska ministrar. 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.