Innertrion i SVT:s VM-lag

SVT:s expertkommentator Glenn Strömberg finns på plats under hela fotbolls-VM i Sydafrika, från gruppspelet ända fram till finalen i Johannesburg 11 juli. På hemmaplan ska SVT ta hjälp av stjärnor från andra idrotter.

De har sysslat med hockey och höjdhopp men kan även snacka fotboll. Under VM i Sydafrika, 11 juni-11 juli, gästar bland annat Peter Forsberg och Stefan Holm SVT:s VM-magasin. Men dit kommer också författaren Björn Ranelid, skådespelarna Kjell Bergqvist och Jonas Karlsson samt komikern Annika Andersson.

Ordinarie experter i programmet blir Frida Östberg, en av Sveriges främsta damfotbollsspelare, samt Djurgårdens förre lagkapten, Markus Johannesson.

VM-magasinet med Mats Nyström som värd, sänds direkt efter kvällsmatchen kl 22.30-23.15 varje dag under gruppspelet 11-25 juni.

André Pops leder VM-studion med hjälp av experten Ola Andersson och SVT:s nya VM-bloggare Johanna Frändén.

Glenn Strömberg ska göra sitt fjärde VM. Han stöttar VM-kommentatorerna Chris Härenstam och Staffan Lindeborg samt den nya expertkommentatorn, tränaren Tony Gustavsson.

SVT ska också ha en mobil VM-studio där David Fjäll styr under hela VM. Han ska göra ett antal reportage.

Jane Björck, som har bevakat flera fotbolls-VM, ska svara för intervjuer från ett flertal matcher. På plats i Sydafrika finns också reportrarna Stefan Åsberg, Jens Lind och Rickard Ekman och de ska också rapportera om livet utanför arenorna.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

MotionsSverige är i gång igen. Med värmen kom löparna  och det kan inte manifesteras bättre än en återkomst för Göteborgsvarvet, Sveriges enskilt största motionsevenemang. På lördagen springer över 44 000 löpare från drygt 60 nationer  och281 kommuner och de här löparna berikar Göteborg med åtskilliga miljoner, bådearrangörer och näringslivet gynnas

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.