Innertrion i SVT:s VM-lag

SVT:s expertkommentator Glenn Strömberg finns på plats under hela fotbolls-VM i Sydafrika, från gruppspelet ända fram till finalen i Johannesburg 11 juli. På hemmaplan ska SVT ta hjälp av stjärnor från andra idrotter.
Annons

De har sysslat med hockey och höjdhopp men kan även snacka fotboll. Under VM i Sydafrika, 11 juni-11 juli, gästar bland annat Peter Forsberg och Stefan Holm SVT:s VM-magasin. Men dit kommer också författaren Björn Ranelid, skådespelarna Kjell Bergqvist och Jonas Karlsson samt komikern Annika Andersson.

Ordinarie experter i programmet blir Frida Östberg, en av Sveriges främsta damfotbollsspelare, samt Djurgårdens förre lagkapten, Markus Johannesson.

VM-magasinet med Mats Nyström som värd, sänds direkt efter kvällsmatchen kl 22.30-23.15 varje dag under gruppspelet 11-25 juni.

André Pops leder VM-studion med hjälp av experten Ola Andersson och SVT:s nya VM-bloggare Johanna Frändén.

Glenn Strömberg ska göra sitt fjärde VM. Han stöttar VM-kommentatorerna Chris Härenstam och Staffan Lindeborg samt den nya expertkommentatorn, tränaren Tony Gustavsson.

SVT ska också ha en mobil VM-studio där David Fjäll styr under hela VM. Han ska göra ett antal reportage.

Jane Björck, som har bevakat flera fotbolls-VM, ska svara för intervjuer från ett flertal matcher. På plats i Sydafrika finns också reportrarna Stefan Åsberg, Jens Lind och Rickard Ekman och de ska också rapportera om livet utanför arenorna.

Ansvariga inom Malmö Redhawks är på hugget. I takt med att nyförvärv ökar - nu har sex nyförvärv presenteras - växer  skaran av av sponsorer. Senaste nytt -  Bravida hartagit beslutet  att öka engagemanget som huvudpartner igen.  

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

2020 vann Umeå en överlägsen seger .Nu är det klart vilka 37 kommuner som  som har klarat grundkriteriet och är med och slåss om titeln Sveriges bästa idrottsstad 2021.I år tillkommer två kommuner som aldrig tidigare klarat grundkriteriet; Vänersborg och Mölndal. Däremot försvinner fyra kommuner som var med i omröstningen ifjol; Boden, Falkenberg, Gotlands kommun och Kalmar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Det är ingen måtta på stjärnglansen och antalet personer när Disovery presenterar medarbetarna vid OS i Tokyo. Men du känner igen de flesta som antingen f d aktiva och framträdande inom idrott eller tidigare synbara i olika TV-kanaler. Det de nu har gemensamt är att de ska guida oss i Discovery+, Kanal 5 och Kanal under några sommarveckor genom Olympiska  spelen iJapan. Lönebudgeten för närmare 50 medarbetare vore rätt intressant ...

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.