Så här ska nya Canal+ locka dig

Viasat erövrade Premier League och har Champions League sedan tidigare. Nu kommer Canal+ med moteld i kampen om sportentusiasterna som älskar tv-idrott. En kanal för hockey, en för fotboll och nya sporträttigheter ska få tittarna att stanna hos Canal+.

På måndagen lät Canal+ meddela hur utbudet stärks. Efter en tid av funderingar kring strategi och även köp av nya TV-bilder blir det nu upp till tittarna att avgöra om det är lockande paket med rätt pris när Viasat snart kommer med sina menyer.

Nya sändningsrättigheter

Bland de nya rättigheterna hos Canal+ märks årets Wimbledontennis samt ATP- och WTA-turneringar i tennis, amerikanska basketligan NBA, italienska Serie A i HD, Ultimate Fighting Championship, amerikanska Major League Soccer och Copa America 2011.

Canal+ väljer att erbjuda ett smörgåsbord av sportevenemang. Fotboll och hockey får varsin kanal. Med ett utökat utbud från främst La Liga samt allsvenskan och elitserien kryddat med internationell idrott ska mixen bli oemotståndlig, är det tänkt.

- Vi stärker erbjudandet och ökar utbudet ytterligare. Dessutom kompletterar vi vårt erbjudande ytterligare genom att addera tennis, basket och kampsport från de allra bästa turneringarna och ligorna till vårt utbud, säger Jonas Eriksson, vd Canal+.

Magasin från Barcelona

I klartext innebär det tre allsvenska matcher per vecka och sex elitseriematcher per vecka.

Dessutom blir det magasinsprogram om och från några av världens främsta klubbar, som Barca-TV, Real Madrid-TV och Milan-TV.

I augusti lanseras två renodlade sportkanaler för hockey respektive fotboll. I höst ska också ett nytt kanalpaket introduceras för tittarna. Säsongskortet försvinner och ersätts i första hand av ett sk maxkort och då ingår  samtliga sport-, film- och seriekanaler, alla pay-per-view-matcher från Allsvenskan och Elitserien samt de två nya kanalerna för fotboll och hockey.

Christer T (inte verifierad)

tis, 2010-05-11 09:14

1. Canal+ vs. Viasat - men vem betalar?

Canal+ och Viasat slår sig för bröstet och talar om hur duktiga de är som tar hem nya "ligor" och sportevenemang, men vem betalar? Jo, såklart vi tittare. Jag har tills nyligen haft båda leverantörerna och sluppit bekymra mig om, framförallt var toppfotbollsmatcherna i Europa går på för kanal. Men 1200 pix i månaden kändes tills sist för dyrt för den sport jag verkligen tittar på och jag valde Viasat. Kändes då helt rätt, CL, La Liga och sedan började man också klappa sig för bröstet att Premier Leauge erövrats. Dock sas inget om att det var på bekostnad av La Liga. När jag häromdagen upptäckt att Giro de Italia startat tänkte jag se det sena sammandraget. Bara för att upptäcka att Eurosport inte ligger hos Viasat...... Har jag Canal+ så kan jag köpa en allsvensk match för 139:- vilket ju inte känns som något "förmånspris". Varför kan inte det gå att göra hos Viasat? samarbete! Vi idrotts-/fotbollsintresserade borde på något sätt agera eller reagera men hur?

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

26 miljoner satsas av en rad företag och institutioner på forskning om fysisk aktivitet och parasport för personer med funktionsnedsättning.  Förhoppningen är att bidra till att öka möjligheterna för personer att bli mer fysiskt aktiva och även gynna paraidrott.

En sådan här tjusig hatt ska du vara  klädd i om du tillhör de 50 000 besökarna på Elitloppet i helgen. ATG har till en av  Sveriges största publikfester har skapatillsammans med mode-duon Rami Hanna, fotograf, och Julian Hernandez, stylist, en jubileumsversion av evenemangerts starkaste publiksymbol - Hatten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.