Succé för nya Sportspegeln, eller..?

När Sportspegeln hade premiär för ny sändningstid, kl 19.00 i SVT1, hängde publiken med och det med råge. 931 000 tittare följde programmet, däremot bara 90 000 vid den andra sändningen. Frågan är om nysatsningen var en sådan succé som SVT anslår.

Den andra upplagan lockade 90 000 tittare, i SVT24 kl 20.30. Detta är historiskt höga tittarsiffror för Sportspegeln. Inte sedan mars 2007 har programmet haft sådan stor publik.

- Först på banan och fortsatt Sveriges största sportmagasin. Vilken kanonstart på det nya året för 50-årsfirande Sportspegeln. Vi är enormt glada för att publiken direkt hittade till Sportspegelns nya starttid 19.00, säger Åsa Edlund Jönsson, projektledare för Sportspegeln.

- Efter 50 år i TV-rutan känns det fantastiskt att Sportspegeln återigen når en miljonpublik.

En stark tveksamhet

TV4 har också bytt sändningstid. Från 20.00 till 19.30 och då bokfördes 360 000 tittare.

I sammhanget kan också nämnas att SVT:s OS-krönikan premiär samlade 1,2 miljoner tittare. Bara Rapport lockade fler tittare den tisdagskvällen.

Men gillar tittarna nysatsningen och vad innehöll den egentligen?

I Sportbladet anser Marcus Leifby att Nya Sportspegeln var nygamla Sportspegeln. Innehållet var det samma uppdelat på två program: "den där timmen mellan första och andra Sportspegeln var ganska bra att ha ändå, för det var väl ungefär så lång tid det tog att hitta till SVT24. Men när det väl var dags för alla pigga nyheter och överraskningar så... fick vi en repris.

En senil 50-åring

Leifby menar att ”Stopptid” har vi ju fått varenda söndag i flera års tid och frågar "Vart tog de nya programpunkterna vägen? Var var gästerna? Varför fick vi inga analyser? En pimpad version av ”Signerat Svanberg” eller någon annan som tyckte någonting? Varför fick vi inte någonting... nytt?"

Leifby avslutar: "TV-sportens chef Per Yng har sagt att tanken är ”att pigga upp 50-åringen. Efter att ha sett premiären känns det mest som att 50-åringen håller på att bli senil. Den andra delen upprepade bara det vi såg och hörde i den första. Ny tid – samma innehåll".

Läs Marcus Leifbys hela text

.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.