Succé för nya Sportspegeln, eller..?

När Sportspegeln hade premiär för ny sändningstid, kl 19.00 i SVT1, hängde publiken med och det med råge. 931 000 tittare följde programmet, däremot bara 90 000 vid den andra sändningen. Frågan är om nysatsningen var en sådan succé som SVT anslår.

Den andra upplagan lockade 90 000 tittare, i SVT24 kl 20.30. Detta är historiskt höga tittarsiffror för Sportspegeln. Inte sedan mars 2007 har programmet haft sådan stor publik.

- Först på banan och fortsatt Sveriges största sportmagasin. Vilken kanonstart på det nya året för 50-årsfirande Sportspegeln. Vi är enormt glada för att publiken direkt hittade till Sportspegelns nya starttid 19.00, säger Åsa Edlund Jönsson, projektledare för Sportspegeln.

- Efter 50 år i TV-rutan känns det fantastiskt att Sportspegeln återigen når en miljonpublik.

En stark tveksamhet

TV4 har också bytt sändningstid. Från 20.00 till 19.30 och då bokfördes 360 000 tittare.

I sammhanget kan också nämnas att SVT:s OS-krönikan premiär samlade 1,2 miljoner tittare. Bara Rapport lockade fler tittare den tisdagskvällen.

Men gillar tittarna nysatsningen och vad innehöll den egentligen?

I Sportbladet anser Marcus Leifby att Nya Sportspegeln var nygamla Sportspegeln. Innehållet var det samma uppdelat på två program: "den där timmen mellan första och andra Sportspegeln var ganska bra att ha ändå, för det var väl ungefär så lång tid det tog att hitta till SVT24. Men när det väl var dags för alla pigga nyheter och överraskningar så... fick vi en repris.

En senil 50-åring

Leifby menar att ”Stopptid” har vi ju fått varenda söndag i flera års tid och frågar "Vart tog de nya programpunkterna vägen? Var var gästerna? Varför fick vi inga analyser? En pimpad version av ”Signerat Svanberg” eller någon annan som tyckte någonting? Varför fick vi inte någonting... nytt?"

Leifby avslutar: "TV-sportens chef Per Yng har sagt att tanken är ”att pigga upp 50-åringen. Efter att ha sett premiären känns det mest som att 50-åringen håller på att bli senil. Den andra delen upprepade bara det vi såg och hörde i den första. Ny tid – samma innehåll".

Läs Marcus Leifbys hela text

.

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Miljardären Patrik Stymne, medgrundare till spelföretaget King, dataspelet Candy Crush Saga, blir tillsammans med Allan Adolfsson, golftränare, huvudägare till golfklubben Haninge GK på Södertörn utanför Stockholm.

De tar över som ägare via sitt gemensamma bolag, Golfverket AB, som grundades 2021. Vid en föreningsstämma hade stämman två förslag att ta ställning till. Golfverket AB ställdes mot GK 2060, initierat av två klubbmedlemmar och med företaget Gordon Service AB som ekonomisk bas.

Golfamore Group avslutar 2023 med att köpa First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag. Genom förvärvet och senare sammanslagningen mellan First Open och det redan existerande portföljsbolaget Matchplay kan nu Golfamore Group erbjuda Sveriges största matchspelstävling för tvåmannalag - Matchplay.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen