Travet gör jättesatsning i TV

Vinnare är något som vi alla vill bli. Nu satsar TV4 för att vi andra åtminstone ska få se dem i bild. Hur tänkte de, hur chansade de, hur tusan bar de sig åt för att vinna de där pengarna? Det är självklara frågor som ska leda till fler vinnare.

Det är vitsen med programmet, dvs att generera fler spelare till travet, när TV4 och ATG lanserar ett helt nytt V75-program, Vinnarfesten.

Tre timmar trav varje lördag

Det blir travets nya superlördagar i TV4 och programmet har premiär den 19 mars. Tre timmar trav varje gång med V 75 Direkt på eftermiddagen följt av Vinnarfesten på kvällen med direktsändning från Stockholmsrestaurangen Pontus by the Sea. Sportankaret Peter Henriksson tar hand om loppen medan Jessica Almenäs leder jakten på vinnare.

- Ett  helt nytt och väldigt spännande programformat, för både tittarnas och hästsportens del. I bästa fall k-a-n det här vara ett sätt att fördjupa intresset för spel på hästar hos en ännu bredare del av svenska folket, säger Niclas Andersson VD för Kanal 75 och uppdragsgivare till OTW som producerar Vinnarfesten.

Han har sin drömgäst, nämligen rekordvinnaren som tog hem 67 miljoner kronor på V75.

Kan vinna ännu mera i programmet

Programmet kommer alltså innehålla personer som har vunnit på trav. Stora eller mindre vinster spelar ingen roll, huvudsaken är historien bakom vinsterna och vad vinnarna har gjort med pengarna.

- Det är spännande att göra något helt nytt, ett underhållningsprogram med V75 som är det häftigaste spelet som finns, säger Jessica Almenäs.

Varje vecka får också en tittare chansen att bli "Återvinnaren". Det innebär att personen har chans att vinna 10 000 kronor genom att gissa vem som vinner ett givet travlopp. Är gissningen fel läggs vinstpengarna på hög till nästa vecka.

Carin Da Silva reser runt i Sverige och möter vinnarna som berättar hur man bäst spenderar sina vinstpengar. Därtill ska Brolle stå för musiken. Han har en viss vana med hästar eftersom han som yngre ofta besökte Bodens travbana.

- Det här är den största enskilda satsningen på ett travprogram i TV4. Vinnarfesten har alla förutsättningar för att bli ett mycket uppskattat program, både av redan frälsta travälskare men också av andra tittare, säger Johan Edlund exekutiv producent för travet inom TV4-Gruppen.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.