Nytt jättepaket från Viasat

Först nyheten om inköpet av Championship, de engelska cuperna och Englands hemmalandskamper. Nu kommer beskedet att MTG kommit över rättigheter till Sky Sports News vilket innebär att Viasat får tillgång till ett jättepaket med fotboll.
Intensitet och nerven i den engelska fotbollen älskar många svenskar. Och nu ökar MTG utbudet ytterligare via nya inköp. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP Photo/Scanpix

 

Det är ett massivt utbud som väntar Viasats betalkunder.

- Våra abonnenter kommer nu få tillgång till ett ännu större utbud av de allra senaste sportnyheterna och expertkommentarer från de största sportstjärnorna, personligheterna och kommentatorerna, säger Jørgen Madsen Lindemann, koncernchef på MTG i ett pressmeddelande.

Sky Sports News är en 24-timmars kanal som huvudsakligen fokuserar på europeiska fotbollsnyheter och i stor utsträckning på Premier League. Kanalen erbjuder också engelska nyheter och sportprogram som täcker många andra sporter.

MTG får genom avtalet också rätten att inkludera utvalda program och innehåll från Sky Sports i sina egna kanaler samt på Viaplay. I det inkluderas populära program som Soccer Am, Soccer Saturday och Deadline Day.

Viasat har nu tagit ett rejält grepp om engelsk fotboll. Förra veckan säkrade vi rättigheterna till FA-cupen och the Championship. Och vi har sedan länge också rättigheterna till Premier League. Är det engelsk fotboll man vill se så är det hos Viasat man ska göra det, säger Jonas Karlén VD Viasat

Det är HD-versionen av Sky Sports News som blir kanalen för koncernens nordiska och baltiska tv-kanaler samt on demand-tjänsten Viaplay.

Fredrik (inte verifierad)

tors, 2013-02-21 12:37

1. Kanalpaketets priser

Låter fint, men man kan inte lägga all tid i världen på att se Engelsk fotboll (än om man så önskat). Så frågan är hur dessa inköp av rättigheter påverkar mig som konsument? Har redan svårt att hinna med och se allt som bjuds idag. Då fotboll som tillval styr priset rejält från exempelvis 79 till 249 för sportpaket från film. Blir det dyrare för något jag ändå inte hinner titta på blir det motsatt effekt dvs viasat tappar mig som kund likt Canal+ (Cmore)gjorde när de höjde sina priser.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.