Mitt i prick för Gunde Svan

Sportkändisar säljer som aldrig förr. De trängs i cellerna på Fort Boyard, de ska bli ännu mer via Mästarnas mästare, några hoppar i bassäng i TV3, TV4 skickade nyligen ett gäng på ”Det största äventyret” – men Gunde Svan klarar sig på egen hand.
Gunde Svan väjer inte för några prövningar. I hans egen programserie började han med att utmana Magdalena Forsberg i skidskytte.

 

Premiären av TV4:s nya underhållningsprogram ”I huvudet på Gunde Svan” blev en rejäl tittarframgång. Gunde lockade en publik på 1 220 000 vilket gav en andel på 34,4 procent i målgruppen 12-59 år, och en rating på 10,7.

Stark premiär

Förhandsintresset har varit stort för Gunde Svan och hans nya program. I första avsnittet fick tittarna se när Gunde tog sig an skidskytte och utmanade vännen och flerfaldiga guldmedaljören Magdalena Forsberg i en stenhård duell.

Programmet gjorde djupt intryck på många tittare och hyllningsorden fullkomligt bubblade på sociala medier under torsdagskvällen.

- Det var länge sedan vi hade en premiär mitt i veckan som startade så här starkt och det är tveklöst tack vare Gunde själv. Utöver träning i de olika idrotterna, har han även lagt ned sin själ i att skapa en inspirerande och fantastiskt härlig programserie, säger Fredrik Arefalk programchef, TV4-Gruppen.

En vinnarskalle

- Han är en sann vinnarskalle och det är väldigt kul att det nu också ger utdelning i tittarsiffror.

I huvudet på Gunde Svan är en ny underhållningsserie där han träffar sex av Sveriges främsta idrottare för att ta reda på hur man blir bäst. Genom att utmana dem i en tuff och prestigefylld duell i deras egen sport hoppas han knäcka hemligheten bakom deras prestationer.

TV4 lanserar ytterligare ett program som bygger på just idrottare, välkända och folkkära kvinnor och män. För vilken gång i ordning? Å andra sidan, svenska folket ser gärna sin gamla idoler.

Tufft äventyr

Inspelningen av ”Det största äventyret” pågår och programledare är Peter Jihde som tillsammans med åtta idrottsstjärnor har begett sig till några av världens mest avlägsna och farliga platser. Där dumpades idrottsstjärnorna mitt ute i ödemarken. Målet? Att hitta tillbaka till civilisationen igen.

Deltagarna är Robert Kronberg, Thomas Wassberg, Louise Karlsson, Magnus Wislander, Per Olofsson, Erica Johansson, Sofia Mattsson och Thomas Gustafsson. Frågan är om de har gett sig in på sin största utmaning.

På okänd ort nånstans i världen släppte helikoptern deltagarna och vi TV-tittare ska följa deras strapatser. De ska leva på vad naturen erbjuder och hitta tillbaka till civilisationen så snabbt de kan. Utan kompass, karta eller mat, samt begränsat med vatten.

Något att se fram emot framme på senvintern.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Det är vad vi har tjatat om här på sajten i flera år.  Medvetandet om betydelsen av evenemang – i klubben, i förbundet, i kommunen. Nu vaknar man lite varstans i Sverige. När RF för nionde gången arrangerar "Mötesplats Idrott och destination"för att skapa förutsättningar för flera idrottsevenemang är intresset större än någonsin. I klartext, alla borde vara där, alla är där. Ambitionen växer. Det påvisas av 125 anmälda personer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.