Enbart tre veckor kvar till VM-premiären

Söndagen den 20 november drar fotbolls-VM i Qatar i gång.  Drygt tre veckor dit. Sen så!

Inte långt kvar för oss som längtar. TV4 och SVT satsar maximalt delar på anrättningen och sänder 32 matcher vardera.

TV4 var först ute att presentera vad som väntar. Nu har SVT kompletterat med tankarna runt veckorna i Qatar.

– Förväntningarna på detta mästerskap är enorma! Det vimlar av spännande unga spelare och folk kommer verkligen få njuta hemma i TV-sofforna, säger SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog. Daniel Nannskog har arbetat med några av de största fotbollsmästerkapen på herrsidan sedan 2012.

Satsar på bred bevakning

I studion får Daniel Nannskog sällskap av programledaren André Pops och andra starka profiler med fler perspektiv, bland andra före detta VM-domaren Jonas Eriksson och fotbollskrönikören Therese Strömberg. Flera gästexperter ska presenteras närmare mästerskapet.

– Det är alltid lika kul att jobba med ”draken” Jonas Eriksson. Tillsammans med André och Therese i studion kan man verkligen inte önska ett bättre team under detta VM-slutspel, fortsätter Nannskog.

På plats i Qatar har SVT stor närvaro med kommentatorerna Chris Härenstam och Pelle Bäckman samt expertkommentatorerna Glenn Strömberg och Markus Johannesson. Dessutom står reportrarna Johan Kücükaslan, Rihaneh Rouhani och Samir Abu Eid för bevakningen och den extra viktiga journalistiken kring både VM-festen och värdlandet Qatar.

Förutom livesändningarna ska SVT också bjuda på spännande innehållssatsningar och starkt journalistiskt material. På SVT Play kraftsamlar SVT kring tittarupplevelsen och lyfter fram höjdpunkter från samtliga matcher.

England först ut!

– Vi har en väldigt vass och rutinerad laguppställning som arbetar med fotbolls-VM 2022 på samtliga digitala och linjära plattformar. Ambitionen är att bjuda tittarna på fler perspektiv, underhållning, initierad fotbollskunskap och inte minst en mycket stark närvaro på plats under vinterns stora fotbollsfest, säger SVT:s projektledare Bobby Baksi.

Måndagen den  21 november kl. 13.30 är det premiär. Då sitter vi där i bästa fåtöljen. England-Iran är först ut! 

Bara drygt fyra veckor dit!

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.