Enbart tre veckor kvar till VM-premiären

Söndagen den 20 november drar fotbolls-VM i Qatar i gång.  Drygt tre veckor dit. Sen så!

Inte långt kvar för oss som längtar. TV4 och SVT satsar maximalt delar på anrättningen och sänder 32 matcher vardera.

TV4 var först ute att presentera vad som väntar. Nu har SVT kompletterat med tankarna runt veckorna i Qatar.

– Förväntningarna på detta mästerskap är enorma! Det vimlar av spännande unga spelare och folk kommer verkligen få njuta hemma i TV-sofforna, säger SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog. Daniel Nannskog har arbetat med några av de största fotbollsmästerkapen på herrsidan sedan 2012.

Satsar på bred bevakning

I studion får Daniel Nannskog sällskap av programledaren André Pops och andra starka profiler med fler perspektiv, bland andra före detta VM-domaren Jonas Eriksson och fotbollskrönikören Therese Strömberg. Flera gästexperter ska presenteras närmare mästerskapet.

– Det är alltid lika kul att jobba med ”draken” Jonas Eriksson. Tillsammans med André och Therese i studion kan man verkligen inte önska ett bättre team under detta VM-slutspel, fortsätter Nannskog.

På plats i Qatar har SVT stor närvaro med kommentatorerna Chris Härenstam och Pelle Bäckman samt expertkommentatorerna Glenn Strömberg och Markus Johannesson. Dessutom står reportrarna Johan Kücükaslan, Rihaneh Rouhani och Samir Abu Eid för bevakningen och den extra viktiga journalistiken kring både VM-festen och värdlandet Qatar.

Förutom livesändningarna ska SVT också bjuda på spännande innehållssatsningar och starkt journalistiskt material. På SVT Play kraftsamlar SVT kring tittarupplevelsen och lyfter fram höjdpunkter från samtliga matcher.

England först ut!

– Vi har en väldigt vass och rutinerad laguppställning som arbetar med fotbolls-VM 2022 på samtliga digitala och linjära plattformar. Ambitionen är att bjuda tittarna på fler perspektiv, underhållning, initierad fotbollskunskap och inte minst en mycket stark närvaro på plats under vinterns stora fotbollsfest, säger SVT:s projektledare Bobby Baksi.

Måndagen den  21 november kl. 13.30 är det premiär. Då sitter vi där i bästa fåtöljen. England-Iran är först ut! 

Bara drygt fyra veckor dit!

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Efter 34 år lämnade Gunilla Lindberg i veckan över ansvaret som generalsekreterare för Sveriges Olympiska Kommitté till Åsa Edlund Jönsson.

– Sverige satte nytt medaljrekord i senaste vinter-OS men målet är att ta för sig ännu mer på den internationella scenen och jag ser fram emot att arbeta för att stärka svensk elitidrott, säger Åsa. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.