Enbart tre veckor kvar till VM-premiären

Söndagen den 20 november drar fotbolls-VM i Qatar i gång.  Drygt tre veckor dit. Sen så!

Inte långt kvar för oss som längtar. TV4 och SVT satsar maximalt delar på anrättningen och sänder 32 matcher vardera.

TV4 var först ute att presentera vad som väntar. Nu har SVT kompletterat med tankarna runt veckorna i Qatar.

– Förväntningarna på detta mästerskap är enorma! Det vimlar av spännande unga spelare och folk kommer verkligen få njuta hemma i TV-sofforna, säger SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog. Daniel Nannskog har arbetat med några av de största fotbollsmästerkapen på herrsidan sedan 2012.

Satsar på bred bevakning

I studion får Daniel Nannskog sällskap av programledaren André Pops och andra starka profiler med fler perspektiv, bland andra före detta VM-domaren Jonas Eriksson och fotbollskrönikören Therese Strömberg. Flera gästexperter ska presenteras närmare mästerskapet.

– Det är alltid lika kul att jobba med ”draken” Jonas Eriksson. Tillsammans med André och Therese i studion kan man verkligen inte önska ett bättre team under detta VM-slutspel, fortsätter Nannskog.

På plats i Qatar har SVT stor närvaro med kommentatorerna Chris Härenstam och Pelle Bäckman samt expertkommentatorerna Glenn Strömberg och Markus Johannesson. Dessutom står reportrarna Johan Kücükaslan, Rihaneh Rouhani och Samir Abu Eid för bevakningen och den extra viktiga journalistiken kring både VM-festen och värdlandet Qatar.

Förutom livesändningarna ska SVT också bjuda på spännande innehållssatsningar och starkt journalistiskt material. På SVT Play kraftsamlar SVT kring tittarupplevelsen och lyfter fram höjdpunkter från samtliga matcher.

England först ut!

– Vi har en väldigt vass och rutinerad laguppställning som arbetar med fotbolls-VM 2022 på samtliga digitala och linjära plattformar. Ambitionen är att bjuda tittarna på fler perspektiv, underhållning, initierad fotbollskunskap och inte minst en mycket stark närvaro på plats under vinterns stora fotbollsfest, säger SVT:s projektledare Bobby Baksi.

Måndagen den  21 november kl. 13.30 är det premiär. Då sitter vi där i bästa fåtöljen. England-Iran är först ut! 

Bara drygt fyra veckor dit!

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

OS är  angeläget.Om nu någon tvivlade är det bara att kolla med Sportbladets ledninn.  Där har man tagit beslutet att  att runt 20 personer ska bevaka händelserna i Paris. 16 journalister är på plats och hemmaredaktionen ärb emannad dygnet runt. Inte nog med det. ISportbladet  öppnar dessutom en specialsajt för att ge läsare tittare /lyssnare upplevelser av spelen.  Hur mycket klickandet leder inte det till..?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.