Carro ska guida TV-tittarna

 Mitt i det dystra höstmörkret, med vetskap om att det finns varmare platser, kommer ändå ett glädjebesked. Den 26 juli kan vi le. Och luta oss tillbaka – för då startar OS i Paris!

Discovey och SVT delar på ansvaret för ord och bild och håller för närvarande på med att bygga trupper av medarbetare. Nu presenteras Discoverys huvudpersoner - sändningarna ska  ledas av Karin Frick och Jonas Karlsson och Carolina Klüft blir expert.

En belåten Carolina Küft som numera bor i Järvsö. Foto: Jessica Gow / TT

Carrolämnar bostaden i Hälsingland för att bli expertkommentator. Titt som tätt blir hon inkallad av något TV-bolag. Nu är det dags igen.

Carolina Klüft är van vid att vara en segrare på arenan. Hon har erövrat guldmedaljer på löpande band. Inte minst ett OS-guld

Inspirerad stjärna

I juli-augusti vill hon helst träffa nya OS-segrare. 

– Det känns oerhört inspirerande att få den här uppgiften, säger hon.

Klüft gör därmed sitt andra OS som expert. Hon har jobbade för TV4 så sent som under sändningarna från friidrotts-VM tidigare i höst.

– Jag ser fram emot att få följa de svenska hjältarna på plats och få guida tittarna.

OS 2024 i Paris har vi svenskar en del tunga namn att hoppas på, bl a Armand Duplantis, Daniel Ståhl och Sarah Sjöström. De har verkligen stjärnstatus

– OS är ett fantastiskt evenemang och det känns oerhört kul att än en gång få förtroende att arbeta med ett av världens största sportevenemang, fortsätter Carro

Utöver guldet från OS i Aten 2004 har hon tre utomhus-VM-guld, ett inomhus och totalt fyra EM-guld på sin meritlista från tiden som aktiv. Med den skörden är den tidigare sjukamparen en av Sveriges mest framgångsrika friidrottare genom alla tider.

OS drar igång den 26:e juli. Sändningarna kommer att ledas av Karin Frick och Jonas Karlsson.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Riksidrottsstyrelsen inför ett övergångsstöd till de medlemsförbund som enligt det preliminära förslaget blev utan elitidrottsstöd 2024-25. Det är ett resultat av dialoger med medlemsförbund efter att kritik framförts mot det preliminära elitidrottsstödet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen