Carro ska guida TV-tittarna

 Mitt i det dystra höstmörkret, med vetskap om att det finns varmare platser, kommer ändå ett glädjebesked. Den 26 juli kan vi le. Och luta oss tillbaka – för då startar OS i Paris!

Discovey och SVT delar på ansvaret för ord och bild och håller för närvarande på med att bygga trupper av medarbetare. Nu presenteras Discoverys huvudpersoner - sändningarna ska  ledas av Karin Frick och Jonas Karlsson och Carolina Klüft blir expert.

En belåten Carolina Küft som numera bor i Järvsö. Foto: Jessica Gow / TT

Carrolämnar bostaden i Hälsingland för att bli expertkommentator. Titt som tätt blir hon inkallad av något TV-bolag. Nu är det dags igen.

Carolina Klüft är van vid att vara en segrare på arenan. Hon har erövrat guldmedaljer på löpande band. Inte minst ett OS-guld

Inspirerad stjärna

I juli-augusti vill hon helst träffa nya OS-segrare. 

– Det känns oerhört inspirerande att få den här uppgiften, säger hon.

Klüft gör därmed sitt andra OS som expert. Hon har jobbade för TV4 så sent som under sändningarna från friidrotts-VM tidigare i höst.

– Jag ser fram emot att få följa de svenska hjältarna på plats och få guida tittarna.

OS 2024 i Paris har vi svenskar en del tunga namn att hoppas på, bl a Armand Duplantis, Daniel Ståhl och Sarah Sjöström. De har verkligen stjärnstatus

– OS är ett fantastiskt evenemang och det känns oerhört kul att än en gång få förtroende att arbeta med ett av världens största sportevenemang, fortsätter Carro

Utöver guldet från OS i Aten 2004 har hon tre utomhus-VM-guld, ett inomhus och totalt fyra EM-guld på sin meritlista från tiden som aktiv. Med den skörden är den tidigare sjukamparen en av Sveriges mest framgångsrika friidrottare genom alla tider.

OS drar igång den 26:e juli. Sändningarna kommer att ledas av Karin Frick och Jonas Karlsson.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.