"Vi saknade uthålligheten"

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Ljudtjänsten skulle förändra sättet att ta del av livesänd idrott, skrev Sportscom när man sjösatte satsningen under augusti 2023.

Man rekryterade välkända kommentatorer – bland annat Robert Perlskog och Jesper Hussfelt – och sände matcher från Premier League, allsvenskan och SHL i webbradioformat.

Men nu läggs tjänsten ner.

”Det är med tunga hjärtan vi meddelar att på grund av rådande investeringsklimat, och trots hårt arbete, har vi inte lyckats uppnå den finansiella uthålligheten som krävs för att fortsätta vår verksamhet”, skriver Sportscom på sin hemsida.

Ola Heffler, en av grundarna, utvecklar för Sportbladet.

– Vi har suttit och diskuterat det in i det sista och valde att stoppa nu. Vi har inte den finansiella muskeln för att marknadsföra oss i den utsträckning som krävs, säger han.

Heffler fortsätter:

– Som aktör, med det vi håller på med, är man ganska framtung. Det krävs mycket i början. Men när man är uppe och rullar så rullar det på. Men som marknaden ser ut just nu har det inte varit möjligt att fortsätta.

Hur tog kommentatorerna emot beskedet?

– Våra kommentatorer är och har varit fantastiska. De har hela tiden varit en naturlig del av vad vi skapat. Så det var tråkigt att behöva ge beskedet. Vi meddelade dem i dag att vi inte kan fortsätta.

Jesper Hussfelt var ett av stjärnnamnen i uppställningen med kommentatorer.

– Det var otroligt ledsamt att se deras (grundarnas) reaktion och alla medarbetares reaktion. De har varit väldigt professionella. De skapade en suverän tjänst, en produkt som skulle funka över tid. Jag hoppas att någon förvaltar och kanske till och med köper upp den produkten som har skapats, säger Hussfelt.

Alla pågående prenumerationer kommer automatiskt att avslutas, skriver Sportscom.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.