""Jag investerade i Obol""

Mikael Renberg vill stämma Luleå Hockey eftersom han inte har fått ut alla pengar från klubben. Nu avslöjas att ytterligare en Luleåspelare har stora belopp investerade i Obol Investment. Förre målvaktsidolen, Jarmo Myllys, medger: - Jag har flera miljoner kronor investerade i Obol.

Mikael Renberg vill stämma Luleå Hockey eftersom han inte har fått ut alla pengar från klubben. Nu avslöjas att ytterligare en Luleåspelare har stora belopp investerade i Obol Investment. Förre målvaktsidolen, Jarmo Myllys, medger:

- Jag har flera miljoner kronor investerade i Obol.

 

Flera före detta spelare i Luleå Hockey har haft pengar i Obol, men ingen har velat framträda offentligt och berätta. Än mindre erkänna hur stora belopp det handlar om.
Men när striden mellan Luleå Hockey och Mikael Renberg nådde kulmen framkom att han har placerat en stor summa i Obol.

Nu erkänner Jarmo Myllys att även han har flera miljoner kronor investerade i Obol. Det framkommer i Norrländska Socialdemokraten som har intervjuat Myllys:
- Det handlar om miljoner, säger Jarmo Myllys.

Han berättar att han under sina två sista år i Luleå Hockey placerade en stor del av sin lön i Obol. Han vill inte säga exakt hur mycket pengar som skickades till Bo Johanssons bolag, men uttrycket det som ”det är en hel del”.

Myllys hävdar också att han känner till att flera före detta lagkamrater i Luleå Hockey har placerat pensionspengar i Obol. Totalt rör det sig om flera miljoner kronor. Han säger sig också veta att flera spelare har fått ut sina pengar.

Myllys blir extra angelägen när han får höra att Mikael Renberg vill stämma Luleå Hockey. Sedan säger Myllys till NSD:
- Nu måste jag tala med Danne Lundström. Han vet hur det ligger till med mina pengar, säger Jarmo Myllys.

Dan Lundström säger dock i en intervju i NSD att inte har något med saken att göra.

Jarmo Myllys gjorde sin sista säsong i Luleå Hockey år 2000/2001. Det var slutet på nio succéfyllda år där han blev en legendar. I dag är han verksam som målvaktstränare i finska elitlaget Saipa.

Läs mera

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.