Han skänkte bilen till Redbergslid!

Redbergslid har förhandlat med handbollens licensnämnd och fått anstånd för att reglera sin skatteskuld. Några dagar extra betyder oerhört mycket för den klassiska föreningen som är tyngd av skulder sedan flera år.

Tisdagen den 31 mars var egentligen Redbergslids ödesdag. Tidsfristen för att klara elitlicensen var bestämd. En skatteskuld om 750 000 kronor utgör hotet och handbollens liganämnd har ögonen på göteborgarna.

- Det blir en kapplöpning med tiden, men vi löser det här i början av nästa vecka, tror RIK:s ordförande Hans Strömsnes till Göteborgs-Posten.

Licensnämnden har gett respit till "dagen efter sista slutspelsmatchen". Om Redbergslid förlorar tredje raka kvartsfinalen mot Sävehof är det fredag som gäller, men Hans Strömsnes menar att den 8 april är absolut sista datum.

Det har skett stora ansträngningar för att råda bot på den ekonomiska sjukan i den klassiska klubben som med ett mycket ungt lag har nått förvånansvärt stora framgångar i år. Inte minst tack vare att förre storspelaren Magnus Wieslander coachar laget med en sådan känsla.

Nu brinner många människor för att försöka rädda Redbergslid från undergång. En sådan person är Jan Lindgren som uppenbarligen älskar RIK. Han blev nämligen vinnaren av klubbens miljöbilslotteri och fick nycklarna till ett fordon värt 75 000 kronor. Då beslöt Jan Lindgren att skänka sin vinst till RIK!

Klubben har också bildat RIK Intressenter AB och ett antal intressenter har tecknat aktier i bolaget. Företag och privatpersoner ansluter och summan var i förra veckan uppe i en kvartsmiljon kronor.

- Bolaget är helt fristående från Redbergslids IK och hittills ser det ljust ut. Fördelen för olika företag som vill stödja RIK är att om man köper aktier i bolaget uppstår ingen kostnad för företaget på samma sätt som när det handlar om traditionell sponsring. Vid en eventuell spelarförsäljning skall en del av summan sedan tillfalla aktiebolaget, säger initiativtagaren Christer Samuelsson.

Redbergslids hemsida informerar inte bara om det nya bolaget utan uppmanar också till enskilda stöd. Responsen är god och RIK får gensvar lite varstans ifrån.

David Lega har tagit ett eget initiativ att samla in pengar till RIK. David har som handikappidrottare deltagit i två paralympiska spel (1996 samt 2000), har 14 världsrekord i simning under 1995-2000 och framträder numera som föreläsare i personlig utveckling. Klubben säljer specialgjorda t-shirts med texten ”Jag var med att rädda RIK 2009” och en stor del av behållningen går till RIK.

Det är en skatteskuld på 750 000 kronor som utgör det stora hotet mot klubben: ” Vi har betalat av fortlöpande den senaste tiden och har kvar mellan 300 000 och 400 000. I början av nästa vecka får vi in pengar så att vi kan reglera även den återstående delen, säger RIK:s ordförande Hans Strömsnes till GP.

- Vi saknar fortfarande en del material från klubben, åtgärder som fanns med i förra årets genomgång. RIK måste visa ett positivt resultat och en trovärdig handlingsplan inför framtiden. Prioritet ett är att skatteskulden regleras senast till dagen efter säsongens sista match, förklarar Stefan Karlsson, ordförande i licensnämnden.


Karl.B (inte verifierad)

mån, 2009-03-30 17:03

1. Ekonimisk hjälp

Tänk vilka härliga mäniskor det finns. Hoppas det ordnar sig med ekonomin för denna härliga klubb. De företag och privatpersoner som vill köpa andelar i RIK Intressenter AB kan kontakta Christer Samuelsson via mail: christer.samuelsson@redbergslid.se // Rik:s hemsida www.redberslid.se

Anonymous (inte verifierad)

mån, 2009-03-30 17:29

2. Billen

Undra om lottningen var riggad...buuu Oseriöst att sölja lotter sen se till att "rätt" person vinner. tror inte ett ögonblick på att detta gått rätt till. buu RIK

du som skrev (inte verifierad)

mån, 2009-03-30 20:43

3. Einstein har inte varit i farten....

du med rubriken billen dom är felstavat. tror du Rik valde denna personen??? isånnafall skulle det vara ett brott och jag tror ej RIK riskerar det. tänk lite innan tack!

Anonymous (inte verifierad)

tis, 2009-03-31 09:07

4. Billen

Okey felstavat, visserligen, kanske viktigt, kanske inte...men jag hävdar bestämt att RIK riggat lottningen. Olagligt, jo helt klart, men det är i så fall inte det enda konstiga som RIK gör/gjort. Det var väldigt passande att den som vann bilen skänker tillbaka den. Den som inte ser den kopplingen är nog antingen otroligt naiv eller dum.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.