25-miljonersatsningen kan starta

Nu inleds Operation Upprustning i Djurgården. Nye ordföranden Tommy Jacobsson har utlovat 25 miljoner kronor till framför allt spelarvärvningar. H&M-arvtagaren Karl-Johan Persson är beredd att ta fram stora plånboken.
Annons

- Jag är hedrad. Det här är det finaste uppdrag som finns, sa Jacbobsson till de 630 medlemmarna som närvarade vid ett extra årsmöte, där det inte behövdes någon rösträkning vid valet eftersom Jacobssons lansering applåderas av en stor majoritet.

- Jag ska ärligt göra allt för att få ert förtroende. Vi måste ena föreningen. Och nu blir det enklare och roligare att jobba när vi spelar kvar i allsvenskan.

Måste få balans

Tommy Jacobsson vet vad som ska prioriteras:

- Det första är att få en ekonomisk balans i föreningen. Sedan ska vi klara oss på egen hand. Organisationen måste bli bättre rakt igenom.

Jacobsson kontaktade den tidigare Djurgårdsstyrelsen för två månader sedan och gav då ett erbjudande. ”Om jag får bli ordföranden kan jag ordna 25 miljoner till att rusta klubben”.

-  Man kan inte vänta till årsmötet i mars, då är det för sent, fastslog Jacobson som bestämt hävdade att nu i höst går det att hitta pengar till en nysatsning.

- Det är nu man måste skaffa pengar och värva spelare. Går jag in i mars är risken stor att misslyckas, det vill jag inte vara med om.

Hennes & Mauritz högsta chef, Karl-Johan Persson, har utlovat pengarna och han gör det via olika stiftelser. Det har inte varit möjligt att få uppgifterna bekräftade, men framträdande personer i klubben har deklarerat att finansieringen är löst på det här viset.

Per Darnell blev inte långvarig som ordförande. Han ersatte Bosse Lundquist i mars och får redan nu lämna styrelsen där Tommy Jacobson, Ingvar ”Putte” Carlsson, Johan Skarborg, Lars-Erik Sjöberg och Ellinor Persson tar plats.

Lundqvist i handbollsstyrelsen

Bosse Lundqvist har förresten fått ett nytt uppdrag. Nu ingår han i Djurgårdens handbollsorganisation.

- Vi ska ta SM-guld inom fem år, utlovar Lundqvist.

- Handbollen var på mig för längesedan. Då hade jag inte tid. Men nu när jag inte längre har några uppdrag inom fotbollen så kan jag ägna mig åt handbollen inom Djurgården, säger "Bosse Lunkan" i Svd.

I september i fjol lämnade han ordförandeskapet inom fotbollen efter kritik.

- Jag känner ingen bitterhet. Jag tycker bara att formerna var tråkiga när jag försvann, säger han.

I dag återfinns Djurgårdens handboll i division I norra. Med målet är fastlagt - SM-guld inom fem år. Tack vare Bosse Lundqvist har sponsorpengarna redan ökat avsevärt. Bl av via just Tommy Jacobson och totalt lär det röra sig om en miljon kronor.

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2009-11-12 15:37

1. Jaja

Pengar har han säkert men det blir spännande och se om han klarar att leda en så stor fotbollsförening. Så länge det är medvind ja men det blir jävligt tufft att klara ett ledarskap i hans stil i minsta lilla motvind.

IFK Göteborgs 2020 var året med ideliga varningar om ett kraftigt minus i ekonomin. Nu när bokslutet står det klart att spelarförsäljningar blev klubbens räddning.

Den vägen kom det in 22 miljoner.  De pengarna och ett statligt stöd om 18,2 miljoner höll IFK uppe.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.