Mercedes köper Brawns Formel 1-stall

Till slut har ryktet konfirmerats. Tyska biljätten Daimler köper delar av världsmästarstallet Brawn som 2010 blir Mercedes Grand Prix. Troligen får stallet tyska förare för på onsdagen blev världsmästaren Jenson Button klar för McLaren.

Världsmästaren Jenson Button gör landsmannen Lewis Hamilton sällskap i det engelska stallet McLaren (med Mercedesmotor i sex år till). Butto skrev på kontrakt på onsdagen. McLaren blir därmed ett helbrittiskt stall med två av de tre senaste årens världsmästare. Brawn får troligen två tyska förare och blir Mercedes-Benz "eget" stall. Förarna blir då Nick Heidfeld och Nico Rosberg.

Ross Brawn stannar i stallet som chef och strateg samt att han och Nick Fry fortsätter att äga knappt 25 procent atv stallet. Det var Brawn som tog över efter det att japanska Honda drog sig ur Formel 1-cirkusen. Brawn fick tillgångar värda 200 miljoner dollar för att fortsätta verksamheten i eget namn.

Det första han gjorde var att byta motor till Mercedes och resten är som det brukar heta historia. Seger i de första tävlingarna och dubbla världsmästerskap, både för förare och konstruktörer.

Richard Branson och hans Virgin gick in som sponsor för stallet under säsongen. Oklart vad som händer där än så länge.

Det är formellt Daimler som  köper 45,1 procent av Brawn-stallet och Aabar Investment 30 procent, men namnet blir förstås Mercedes. Mercedes vill göra stallet heltyskt med tyska förare. Därför säljer man nu tillbaka sin andel i brittiska McLaren som blir helbrittiskt.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.