Nej till tjejerna kan kosta 10 miljoner

Här är hockeyklubben som kan förlora 10 miljoner kronor efter beslutet att inte låta damlaget kvalspela till riksserien. Politikerna i Växjö har nämligen svårt att förstå Växjö Lakers resonemang och kritiker talar om ojämlikhet mellan könen.

- Jag tror inte att någon i fullmäktige säger ja till att ge Växjö Lakers ytterligare 10,5 årliga miljoner kronor när de behandlar sina damer på det här sättet, säger Gunnar Storbjörk (s) till Smålandsposten.

Växjö Lakers styrelse har meddelat Svenska Ishockeyförbundet att klubben inte kan delta i kvalet till damernas högsta serie.

Arga politiker

Som skäl anges att klubben först vill bygga en bredare grund, med flera tjejlag, och dessutom skulle ett kval kosta för mycket pengar i relation till den sportsliga nivån att driva ett damlag i riksserien.

Beslutet blir känt samtidigt som klubben önskar 10 miljoner kronor i stöd från kommunen. Pengar som är livsviktiga som driftsbidrag till den nya hallen. Politikerna reagerade med ilska och tvivlar nu inför ett klartecken till pengarna.

- Ett dåligt beslut. Det är naturligtvis fullständigt orimligt att man inte ens låter damlaget få spela kvalspel. Om man som Växjö Lakers ber om 10,5 miljoner kronor i ytterligare årligt stöd hos kommunen kan man inte behandla män och kvinnor så olika, säger Gunnar Storbjörk (s).

Han överväger att rösta nej till ett driftbidrag och får medhåll från andra partier liksom kommunalrådet.

- Det är klart att man höjde på ögonbrynen. Det är det många som gjort, säger Bo Frank (m).

Tjejerna och tränarna ångerfulla

Gunnar Storbjörk påpekar:

- I fullmäktige har vi tagit fram ett program för vad vi accepterar och inte accepterar i föreningslivet när det gäller behandlingen av män och kvinnor. Jag anser att Växjö Lakers bryter mot dessa regler och jag kan inte tänka mig att någon annan i fullmäktige tycker annorlunda.

Kommunen vill ha mera information och kräver ett möte. Samtidigt har tjejernas tränarpar, Pär Engstrand och tränarkollegan Mats Henriks, reagerat och meddelar:

- Vi vill inte förstöra för klubben. Jag vill inte att det här ska bli någon politisk fråga och jag vill absolut inte medverka till att den nya arenan drabbas av problem till följd av detta. Därför väljer vi att ge upp. Vi spelar två seriematcher till. Sedan är det slut, säger Pär Engstrand till Smålandsposten.

Fast egentligen hade de två tillsammans med tjejerna samlat in 20 000 för att själva bekosta kvalspelet.
 


Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.