Hemlig finansiär räddar elitklubb

Spelarna ska få sina löner och Kristianstads DFF undkommer både förnedring och degradering. Den allsvenska damfotbollsklubben har levt under svår press, men räddas nu av en hemlig finansiär.

Det är en man i Kristianstadsregionen som har förklarat sig villig att bli garant sedan han har fått se räkenskaperna.

Planen som blev räddningen

Klubben presenterade en utförlig ekonomisk plan för den återstående delen av säsongen och då gav finansiären klartecken till sin insats.

Klubben gick igenom exakt hur stora inkomster som beräknades på de fyra återstående hemmamatcherna den här säsongen, enligt Kristianstadsbladet.

Därpå sammanställdes utgifterna, spelarlöner, resor och annat, och då framkom hur mycket pengar som saknas. Det är den mellanskillnaden som mannen står för, en person som för övrigt vill vara anonym.

En person med stort hjärta

Därmed är likviditeten räddad, spelarna kan avblåsa sin strejk och klubben kan leva vidare.

Åtminstone några månader framåt för till sanningen hör att problemen har varit en ständig plåga de senaste åren.

- Det har varit många som hört av sig och hjälpt till. Men framför allt var det en man i Kristianstadsregionen som bryr sig om damfotboll och är villig att stötta oss. En person med stort hjärta, säger Kristianstads DFF:s sportchef Ulf Berglund till Kristianstadsbladet.

– Nu känns det fantastiskt skönt, säger Berglund.

Licensnämnden granskar siffrorna

Han andas ut, men vet att bistra tider ändå väntar.I överenskommelsen ingår inte klubbens skuld på 1 miljon kronor.

- Nu har vi det första problemet löst. Att vi nu klarat det här gör det enklare att fokusera på skulden, säger Berglund.

Men Svenska fotbollförbundets licensnämnd ska granska föreningens ekonomi och elitlicensen är i fara. I första skedet måste klubben presentera en trovärdig balansräkning till den 31 augusti.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.