Hemlig finansiär räddar elitklubb

Spelarna ska få sina löner och Kristianstads DFF undkommer både förnedring och degradering. Den allsvenska damfotbollsklubben har levt under svår press, men räddas nu av en hemlig finansiär.
Annons

Det är en man i Kristianstadsregionen som har förklarat sig villig att bli garant sedan han har fått se räkenskaperna.

Planen som blev räddningen

Klubben presenterade en utförlig ekonomisk plan för den återstående delen av säsongen och då gav finansiären klartecken till sin insats.

Klubben gick igenom exakt hur stora inkomster som beräknades på de fyra återstående hemmamatcherna den här säsongen, enligt Kristianstadsbladet.

Därpå sammanställdes utgifterna, spelarlöner, resor och annat, och då framkom hur mycket pengar som saknas. Det är den mellanskillnaden som mannen står för, en person som för övrigt vill vara anonym.

En person med stort hjärta

Därmed är likviditeten räddad, spelarna kan avblåsa sin strejk och klubben kan leva vidare.

Åtminstone några månader framåt för till sanningen hör att problemen har varit en ständig plåga de senaste åren.

- Det har varit många som hört av sig och hjälpt till. Men framför allt var det en man i Kristianstadsregionen som bryr sig om damfotboll och är villig att stötta oss. En person med stort hjärta, säger Kristianstads DFF:s sportchef Ulf Berglund till Kristianstadsbladet.

– Nu känns det fantastiskt skönt, säger Berglund.

Licensnämnden granskar siffrorna

Han andas ut, men vet att bistra tider ändå väntar.I överenskommelsen ingår inte klubbens skuld på 1 miljon kronor.

- Nu har vi det första problemet löst. Att vi nu klarat det här gör det enklare att fokusera på skulden, säger Berglund.

Men Svenska fotbollförbundets licensnämnd ska granska föreningens ekonomi och elitlicensen är i fara. I första skedet måste klubben presentera en trovärdig balansräkning till den 31 augusti.

Padelverket som grundades 2016 blir en del av Padel United. Via den sammanslagningen uppstårStockholms största padelaktör n. Fusionen innebär en tydlig satsning på att göra padel tillgängligt för alla och siktet ärinställt på att starta padelverksamhet i hela Sverige

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

I Kil strax nordväst om Karlstad välkomnar golfklubben nyanlända med öppna i armar – i samarbete med ortens språkcafé som blir navet i en satsning för att få nyanlända att komma in bättre i samhället genom golfanläggningen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.