Omfattande operation i Hammarby

Hammarby fotboll säsongen 2011 – minus 11,5 miljoner kronor. Hammarby fotboll prognos säsongen 2012 – minus 8,5 miljoner kronor. En nyemission var enda räddningen. Nu har 15 miljoner garanterat fortsatt existens.

Hammarby Fotboll AB har så mycket att försvara, men så lite att spendera.

Alarmerande siffror

Med tradition och stolthet i mängd pressas klubben till det yttersta i alla bemärkelser.

Verksamheten blir dyr, enormt dyr och så pass att miljonerna bara rinner ur klubben.

20 miljoner back på de här två åren utan att de föregående åren inte heller är något att skryta med.

Nu sker det egentligen motsägelsefulla att AEG som minoritetsägare , tillsammans med Bajenborgen och externa investerare, går in med 15 miljoner kronor via en nyemission, och ändå får Hammarby behålla röstmajoriteten.

En ny arena utan Hammarby...

Men hur skulle det se med Stockholmsarenan utan Hammarby…

- Det känns otroligt bra att det här nu är klart, säger ordföranden Kent Hertzell med en en hörbar utandning.

Han tillägger högtidligt:

- Förhandlingarna om nyemissionen har hela tiden förts i en positiv anda med stor kreativitet och det är ett kvitto på det nya, goda samarbetet mellan alla sorters bajenintressenter och AEG att vi fått detta på plats så smidigt.

Från liten till stor

Hertzell passar också på att säga:

- Kapitaltillskottet skapar trygghet, även om summan i sig inte innebär några överskott för extravaganser. Vi kommer att fortsätta att hålla klubben med en tajt organisation.

Räddningsoperation är också ett resultat av flera parter. Pengarna kommer från enskilda supportrars medlemsavgifter i den finansiella stödföreningen Söderkisar, via Söderkisars ägande tillsammans med ett trettiotal privatpersoner och företag i Investment AB Bajenborgen till några få enskilda investerare, Hammarby IF FF och slutligen AEG.

”Bredden är med andra ord klassiskt Hammarbymässig - från supportrar (Söderkisar har närmare 700 medlemmar) till storinvesterare”, konstateras på hemsidan.

robban (inte verifierad)

tors, 2011-12-29 13:07

1. hej

forza bajen

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

-Må den leva för evigt!

Det utbrister Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksand Superstar, angående idrottens omdiskuterade 51 procentsregel, som garanterar att föreningens medlemmar har det avgörande ägandet och inflytande över föreningens verksamhet. 

Ett av förra säsongens sensationslag i SHL, Leksands IF, hade vid sitt årsmöte i veckan  att ta ställning till fem motioner vars inriktning var att stärka föreningsdemokratin och öka medlemmarnas inflytande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.