Dubbla PR-smällar för handbollen

Ett misslyckande i EM och därtill tvingas nu Svenska Handbollsförbundets styrelse att dra tillbaka ansökan om att arrangera herr-EM 2016. Även om det finns hopp om dam-EM samma år drabbas nu förbundets PR-arbete.
Annons

Förhoppningen fanns om både ett succé-EM och ett nytt framgångsrikt mästerskap på hemmaplan, typ VM i fjol. Men verkligheten blev en annan.

Arga TV-tittare

EM blev en flopp. Många besvikna TV-tittare känner sig svikna och ilskan över i synnerhet den misslyckade insatsen mot Polen är stor bland fansen.

När dagens handbollslandslag skulle ta nästa steg och nå ytterligare popularitet blev det raka motsatsen. Genomklappningen glömmer inte folk i första taget.

Och på måndagen kom det definitiva avfärdandet. Sverige var tvingat att vinna, men Serbien hade befälet från början och slutligen blev det 24–21 (14–11).

Tvingas säja nej

Sverige får ingen möjlighet att spela om EM-medaljerna utan blir bara åskådare till själva upplösningen på turneringen.

Dessutom, handbollsförbundet har läst in fakta, värderat möjigheterna och backar därför från ansökan om att arrangera EM 2016.

Ursprungligen hade Sverige sökt både herr-EM och dam-EM 2016, men plötsligt är beskedet ett annat:

- Vi tror att vi har bäst chans att få dammästerskapet, säger Stefan Lövgren, general manager för landslagen.

"Tjänster och gentjänster"

I juni beslutar det europeiska handbollsförbundet (EHF) om vilket land som får dam-EM och här står kampen mellan Sverige och Turkiet.

- Beslutet grundas på bakom kulisserna-spelet, säger general managern Stefan Lövgren och medger att det handlar om hur vissa nationer förväntas rösta.

- Det handlar om tjänster och gentjänster, hur man röstat tidigare.

Fredrik (inte verifierad)

tis, 2012-01-24 21:48

1. Moldavien?

Är det genomklappningen mot Polen som åsyftas?

Kontinuitet och långsiktighet  stavas Växjö Lakers, hockeyns mästarlag för tredje gången sedan 2015.

Över hela det småländska bygget svävar Piteåbördige, 57-årig entreprenör, industrialist och förre ordföranden Anders Öhmans ande.

- Jag vill rekrytera personer som är bättre än mig själv, lär han sagt när han blev tillfrågad om koden till lyckade rekryteringar.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Det är en tre-årig överenskommelse med fokus å på bordtennisevenemang.

Inledningsvis är det ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli inför OS i Tokyo i sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Vi är så glada. De här pengarna gör verkligen stor skillnad för oss. Våra idrottare har inte samma förutsättningar till ekonomisk stöttning som aktiva inom övrig elitidrott, så det här stödet är väldigt välkommet och ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier  

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

En synnerligen ovanlig värvning - danska Odense värvar BK Häckens huvudtränare Andreas Alm. Han lämnar BK Häcken när EM-uppehållet inleds i början av juni.

Hans klybbyte sker lagom när spekulationerna om att han löpte risk att bli sparkad efter Häckens bedrövliga inledning på allsvenskan.