Konsten att försäkra en golfbana

Tack vare målmedvetet förebyggande arbete har Eksjö GK varit skadefritt i fem år. Belöningen: ingen försäkringspremie under hela det sjätte året.
Ola Lindgren driver Peggat&Klart med framgång inom golfförsäkringar.

 

Bakom ligger ett nytt banbrytande steg av växande Peggat & Klart, som är försäkringsbolag för en fjärdedel av Sveriges alla golfanläggningar.

Lockar med premiefritt

- När förbundet till exempel inte ställde upp på problemet kring uthyrning av golfbilar löste företaget även det, säger Peter Börjesson, kanslichef på Eksjö GK.

Ola Lindgren och hans företag, Peggat & Klart, har blivit specialiserade på golfanläggningars behov.

- Som en del i vårt långsiktiga arbete med försäkringsproblematiken för Sveriges golfklubbar erbjuder vår försäkringslösning ett premiefritt år när klubben varit skadefri i fem år. 

- Vi har de bästa och mest generösa försäkringsvillkoren,  det vet vi, men vi nöjer oss inte med det utan tar ständigt nya steg för att bli ännu bättre.

Har 25 procent av marknaden

Företaget jobbar tätt tillsammans med golfanläggningarna för att minska risken för skador. Bland annat med hjälp av utbildning och rådgivning i för en golfanläggning mycket specifika frågor.

Det har gett resultat; mer än en fjärdedel av Sveriges golfanläggningar har redan valt Peggat & Klart som försäkringsbolag.

- Verksamheten på en golfklubb liknar ingen annan verksamhet och därför passar inte de stora försäkringsbolagens standardvillkor, säger Ola Lindgren

Peggat & Klart har vid två olika tillfällen utsetts till bästa försäkringsbolag för golfanläggningar. De två oberoende jämförelserna genomfördes av Skadejuridik i Norden samt av Crawford & Co på uppdrag av bland annat GAF, Golfadministratörernas förening. I jämförelsen ingick Peggat & Klart, Folksam, Sveland och If. 

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.