Eventualiteternas möjligheter...

Mycket ska ha mer... Eller rättare sagt, förmågan att vara förutseende och att skriva kontrakt som en dag kan ge något. Det är precis därför som ledningen i Malmö FF varken vill eller kan hålla sig för skratt.
AFC Bournemouth's Harry Arter och hans lagkompisar är på väg att göra en mer eller mindre bragd. Efter två år I andradivsionen är klubben på väg upp i Premier League. Det älskar man i Malmö FF. Foto: Nick Potts, AP Photo/TT

 

AFC Bournemouths avancemang till Premier League är nämligen värt flera miljoner för Malmö FF, rapporterar Skånska Dagbladet.

Petade in en klausul

Det är uppenbarligen uppgifter som inte skulle komma ut, men gjorde det i alla fall tack vare tidningen.

Men när Tokelo Rantie såldes för runt 35 miljoner kronor till den engelska klubben fick MFF inskrivet i kontraktet att en klausul skulle gälla den dagen AFC Bournemouth skulle nå Premier League. 

Hur realistiskt det då betraktades som, Bournemouth var nykomling i andradivisionen 2013, men kanske och utifall tänkte någon och såg väl en möjlig, nej, snarare en förhoppning någonstans i framtiden.

Växelpengar

Dagen är här nu.

Dagen då MFF ska få ytterligare en summa eftersom AFC Bournemouth har lyckats med konststycket att nå högsta divisionen i England. Efter 3-0 senast mot Bolton vill det mycket till, ja, för mycket för att Bournemouth ska missa festen.

Och då skramlar det till i Malmö FF:s kassaapparat. Det ska röra sig om så mycket som 500 000 pund, cirka 6,5 miljoner kronor.

I och för sig växelpengar i dagens MFF, men det finns säkert hål att stoppa i...

Tokelo längtar till Malmö

- Egentligen vill vi vänta in dagen då det är helt säkert att Bournemouth spelar i Premier League innan vi uttalar oss, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén till Skånska Dagbladet.

Hans tillägg är rätt bra:

- Vi har duktig och förutseende personal i klubben, säger Niclas Carlnén.

Till historien hör att Bournemouth har en mycket begränsad arena (12 000 åskådare får bara plats) men en desto finansiär i ryssen Maxim Denim. 

Och egentligen längtar en skadeförföljd Tokelo Rantie mest tillbaka till Malmö...

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.