Hareide säger nej till en fortsättning i MFF

Det är bekräftelsen på att bygget av ett nytt Maomö FF är inlett. Tränaren Åge Hareide, 69, tänker inte ställa upp på en fortsättning.

Han har har bestämt sig.

– Nu känner jag mig klar, säger MFF-tränaren till NRK.

Få unga spelare, många över 30 år. Malmö FF står inför ett massivt arbete - att bygga en ny spelartrupp

Det är bekräftelsen på att bygget av ett nytt Maomö FF är inlett. Tränaren Åge Hareide, 69, tänker inte ställa upp på en fortsättning.

Han har har bestämt sig.

"Känner mig klar"

– Nu känner jag mig klar, säger MFF-tränaren till NRK.

69-åringens sista match med Malmö FF blir den allsvenska avslutningen mot Degerfors på hemmaplan den 6 november.

– Jag sa att jag var färdig i Rosenborg också, men det här var speciellt. Jag har en speciell relation till Malmö och personerna där, så det var bara ett kort uppdrag för att hjälpa till då de hamnade i en knepig tränarsituation, säger norrmannen till NRK.

Den här gången tror Hareide att han kommer klara av att "hålla sig undan".

– Tre matcher i veckan har tagit, det har blivit mycket, det blir nog bättre att få slappna av lite, säger han i dag.

Det var i början av september som MFF meddelade att Hareide återvände. Då skrev han på som huvudtränare efter att Milos Milojevic sparkats som tränare och  sportchefen Andreas Georgson gjort ett inhopp som tränare.

Den lösningen varade bara några matcher innan Åge Hareide återvände till MFF efter en tid i Rosenborg, men avtalet gällde inte längre än till slutet av säsongen.

 Han gav inga löften om att stanna längre och snart nog växte tvivlet hos både klubben och fans. Det har varit en jobbig period i höst och norrmannen verkade inte att trivas. 

Många äldre spelare

Malmö FF är sjua i allsvenskan med två omgångar kvar att spela, 18 poäng bakom tabellettan Häcken och i det internationella matchandet matchandet har det inte heller gått bra.

Även bland spelarna finns en oro. Ola Toivonen var först med att tacka för sig, men det finns många frågetecken. Niclas Moisander , Martin Olsson, Lasse Nielsen, Sören Rieks , Anders Kristiansson , Jo Inge Berget , Jonas Knutsen, Oscar Lewicki , och Isaac Kiese Thelin  är samtliga över 30 år.

Mycket tyder på en omfattande om- och nybygnation i klubben. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.