Hareide säger nej till en fortsättning i MFF

Det är bekräftelsen på att bygget av ett nytt Maomö FF är inlett. Tränaren Åge Hareide, 69, tänker inte ställa upp på en fortsättning.

Han har har bestämt sig.

– Nu känner jag mig klar, säger MFF-tränaren till NRK.

Få unga spelare, många över 30 år. Malmö FF står inför ett massivt arbete - att bygga en ny spelartrupp

Det är bekräftelsen på att bygget av ett nytt Maomö FF är inlett. Tränaren Åge Hareide, 69, tänker inte ställa upp på en fortsättning.

Han har har bestämt sig.

"Känner mig klar"

– Nu känner jag mig klar, säger MFF-tränaren till NRK.

69-åringens sista match med Malmö FF blir den allsvenska avslutningen mot Degerfors på hemmaplan den 6 november.

– Jag sa att jag var färdig i Rosenborg också, men det här var speciellt. Jag har en speciell relation till Malmö och personerna där, så det var bara ett kort uppdrag för att hjälpa till då de hamnade i en knepig tränarsituation, säger norrmannen till NRK.

Den här gången tror Hareide att han kommer klara av att "hålla sig undan".

– Tre matcher i veckan har tagit, det har blivit mycket, det blir nog bättre att få slappna av lite, säger han i dag.

Det var i början av september som MFF meddelade att Hareide återvände. Då skrev han på som huvudtränare efter att Milos Milojevic sparkats som tränare och  sportchefen Andreas Georgson gjort ett inhopp som tränare.

Den lösningen varade bara några matcher innan Åge Hareide återvände till MFF efter en tid i Rosenborg, men avtalet gällde inte längre än till slutet av säsongen.

 Han gav inga löften om att stanna längre och snart nog växte tvivlet hos både klubben och fans. Det har varit en jobbig period i höst och norrmannen verkade inte att trivas. 

Många äldre spelare

Malmö FF är sjua i allsvenskan med två omgångar kvar att spela, 18 poäng bakom tabellettan Häcken och i det internationella matchandet matchandet har det inte heller gått bra.

Även bland spelarna finns en oro. Ola Toivonen var först med att tacka för sig, men det finns många frågetecken. Niclas Moisander , Martin Olsson, Lasse Nielsen, Sören Rieks , Anders Kristiansson , Jo Inge Berget , Jonas Knutsen, Oscar Lewicki , och Isaac Kiese Thelin  är samtliga över 30 år.

Mycket tyder på en omfattande om- och nybygnation i klubben. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.