Vårda idrottare blev en affärsidé

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Bolaget lanserades 2016 och har sin bas i egna erfarenheter inom idrott. Medgrundare är Viktor Sellman

 Nu har flera nya tjänster utvecklats, exempelvis urinkollen.se och ögonkollen.se. Enligt ett pressmeddelande är det tjänster som ”levererar vård som inte behöver provtagning eller fysisk undersökning för att fastställas”.

Enligt uppgifter till GP är köpesumman flera hundra miljoner kronor.

-Jag har inga kommentarer till köpesumman, men vi är nöjda. Det är en bra win-win situation för os tre, säger Matilda Lundblad.

Paret kommer att fortsätta arbeta med tjänsten på den nya plattformen.

Idén växte fram ur egna erfarenheter.

-Kvinnliga idrottsutövare har oftast själva tvingats ordna en läkartid, exempel vid urinvägsinfektion.

 -De har inte haft samma förutsättningar som sina manliga motsvarigheter. Jag tror att många kan känna sig ganska utelämnade, säger Matilda Lundblad.

Doktor.se grundades 2016 med ambition att effektivisera och skapa bättre tillgänglighet till svensk sjukvård. Genom att den första vårdkontakten är digital sparas både utrymme och resurser åt både samhälle individ, en programförklaring  som är under ständig diskussion.. 

Cirka 700, inom olika medicinska områden, arbetar inom doktor.se gruppen.  Doktor.se driver också egna vårdcentraler. Det är  ett publikt aktiebolag, storägare är Oriola Oy och Uppsala läkaren Martin Lindman, som också grundade  företaget.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.