Östersund måste vänta på domen

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

2014 värvades Aly Keita från Västerås till Östersunds FK. Han har haft tio händelserika år och upplevt allt från succé till besvikelse. Nu vill han gärna se fram emot ett nytt år i Superettan.

-Vi har under dagen fått en orientering om föreningens ekonomi och möjligheter att spela i Superettan. Men nämnden har inte tagit något beslut,  varken i det ärendet eller i andra ärenden, meddelar Kjell Sahlström, sekreterare i nämnden.

- Beskeden om elitlicens för 2023 kommer att lämnas för samtliga lag, i de  fem serier som vi har att bedöma, i början av december. Att Östersund skulle erhålla besked redan nu är en missuppfattning, säger Kjell Sahlström.

Östersund, med nye ordföranden, advokaten Tom Pripp, presenterade vid måndagens digitala möte en plan för 2023.  I den redovisas en både långsiktig och kortsiktig analys vad som krävs för fortsatt spel i den högsta serien.

Supporter och sponsorstöd har lyckats säkra 10 miljoner på en vecka, det belopp som föreningen anser säkrar en elitlicens.  Huvuddelen av beloppet har garanterats av Östersund Transferintressenter AB, totalt 8 miljoner kronor. Ordföranden Jan Oscarsson har tagit starkt intryck av engagemanget kring ÖFK hos supporters och andra sponsorer.

-Intresset för elitfotboll är fortsatt starkt i Östersund och för ungdomsakademin är det av stor vikt att ha kvar en målbild med ett A-lag i näst högsta serien. Jag har meddelat att vi kommer att stödja bolaget som driver elitverksamheten med ett aktieägartillskott på 8 miljoner, säger Jan Oscarsson.

Enligt Tom Pripp har ett akut konkurshot avvärjts. Enligt honom hade konkursen varit ett faktum om föreningen misslyckats i det negativa kvalet till Superettan. Nu besegrades Falkenberg och hoppet om fortsatt elitfotboll finns kvar.

-Men det blir en väldigt nervös väntan, men jag känner stor tillförsikt. Min uppfattning är att nämnden tog till sig vår handlingsplan. Jag måste vara optimistisk, vi har gjort precis allt, sammanfattade Tom Pripp för Östersund-Posten.

Enligt Kjell Sahlström i licensnämnden, är det enbart Östersunds bedömning att nu redovisade 10 miljoner kronor utgör förutsättning för att stanna kvar i Superettan.

-Från nämndens sida har vi inte presenterat några ekonomiska krav. Vi arbetar inte på det sättet. Vår bedömning baseras på en helhetsbild där ekonomin såklart är en del, avslutar Kjell Sahlström.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

Svenska Bandyförbundet har tagit beslutet att Västerås, och inte Uppsala, blir värdstad för SM-finalerna i bandy 2024. Den 15–16 mars  ska dam-, herr- och ungdomsfinalerna avgöras i ABB Arena Syd som är Sveriges största inomhusarena för bandy.

I Uppsala har man svårt att svälja förtreten. Uppgifter gör gällande att kommunen och näringslivet förlorar 25 miljoner på det uteblivna arrangemanget. Ett faktum som smärtar ännu mer då kommunen investerade 5,1 miljoner i evenemanget i fjol.

Far och son Andersson, Dennis och Fredrik, har i dag all anledning att jubla. I beslut i Högsta Förvaltningsdomstolen slås fast att ungdomsturneringar, typ Gothia Cup, fotboll och Partille Cup, handboll, inte ska erlägga resegarantiavgifter. Dennis och Fredrik kan jobba vidare som tidigare – precis som alla andra arrangörer av cuper och turneringar för idrottens unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med atatt kunna g åut med ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen