Ecclestone sätter press på Silverstone

Donington är borta, nu har Silverstone drygt en vecka på sig att övertyga Formel 1-bossen Bernie Ecclestone. Annars står Storbritannien utan VM-tävling 2010.

Ecclestone började ju med att redan i fjol prata om att Silverstone var för omodern bana och borde uppgraderas eller ersättas. I år kom beslutet att det var sista VM-deltävlingen på Silverstone och att banan skulle ersättas av Donington Park som F1-bana 2010.

Men den ekonomiska verkligheten visade sig för tuff för Donington som inte klarade av att få rfram 135 miljoner pund för att leverera utlovade förbättringar och standardhöjningar i tid.

Då drog Ecclestone ned rullgardinen och skickade över bollen till Silverstone och dess chef, gamle F1-mästaren Damon Hill. Senast 9 december ska Silverstones ägare ha svarat om man accepterar F1-basens krav på ekonomiska garantier och modernisering av banan.

Om svaret blir nej så säger Bernie Ecclestone att Storbritanniens GP helt säkert läggs ned. Räkna med ramaskri i den motorsporttokiga nationen som dessutom 2010 kommer att få ett helbrittiskt stall, McLaren med två världsmästare, Jenson Button och Lewis Hamilton.

Så oddsen att Ecclestone verkligen säger nej till den massiva PR-uppmärksamhet detta kommer att ge på hemmaplan, känns väl ganska liten. Men om han gör det så är nog landsflykt ett alternativ för den modige lille mannen.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.