Ecclestone sätter press på Silverstone

Donington är borta, nu har Silverstone drygt en vecka på sig att övertyga Formel 1-bossen Bernie Ecclestone. Annars står Storbritannien utan VM-tävling 2010.
Annons

Ecclestone började ju med att redan i fjol prata om att Silverstone var för omodern bana och borde uppgraderas eller ersättas. I år kom beslutet att det var sista VM-deltävlingen på Silverstone och att banan skulle ersättas av Donington Park som F1-bana 2010.

Men den ekonomiska verkligheten visade sig för tuff för Donington som inte klarade av att få rfram 135 miljoner pund för att leverera utlovade förbättringar och standardhöjningar i tid.

Då drog Ecclestone ned rullgardinen och skickade över bollen till Silverstone och dess chef, gamle F1-mästaren Damon Hill. Senast 9 december ska Silverstones ägare ha svarat om man accepterar F1-basens krav på ekonomiska garantier och modernisering av banan.

Om svaret blir nej så säger Bernie Ecclestone att Storbritanniens GP helt säkert läggs ned. Räkna med ramaskri i den motorsporttokiga nationen som dessutom 2010 kommer att få ett helbrittiskt stall, McLaren med två världsmästare, Jenson Button och Lewis Hamilton.

Så oddsen att Ecclestone verkligen säger nej till den massiva PR-uppmärksamhet detta kommer att ge på hemmaplan, känns väl ganska liten. Men om han gör det så är nog landsflykt ett alternativ för den modige lille mannen.

Padelverket som grundades 2016 blir en del av Padel United. Via den sammanslagningen uppstårStockholms största padelaktör n. Fusionen innebär en tydlig satsning på att göra padel tillgängligt för alla och siktet ärinställt på att starta padelverksamhet i hela Sverige

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

I Kil strax nordväst om Karlstad välkomnar golfklubben nyanlända med öppna i armar – i samarbete med ortens språkcafé som blir navet i en satsning för att få nyanlända att komma in bättre i samhället genom golfanläggningen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.