Charmoffensiv i Stockholms arenafråga

Stockholm stad har slutit avtal med AEG Facilities om driften av Stockholmsarenan och nu vill Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas, övertyga både AIK och Djurgården om att här finns deras kommande hemmaarena.

Att Hammarby kommer att få Stockholmsarenan som sin hemmaplan är klart, men nu vill de ansvariga gå på charmoffensiv mot stans båda allsvenska klubbar.

- Nu när avtalet är klart kan vi på allvar börja diskutera med Hammarby, AIK och Djurgården om vi tillsammans kan skapa en arena för Stockholmarna som genererar mer intäkter till klubbarna, betonar Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Den nya Stockholmsarenan beräknas vara klar i december 2012.

- Att kunna trygga evenemangsdriften och ekonomin för projektet innebär att den sista pusselbiten är på plats för förverkligandet, säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

Här blir det 30 000 sittplatser och 45 000 platser vid konserter. Taket blir skjutbart och konstgräset ska kunna ersättas båda med golv och is. Arenan kompletterar Globenområdet med arenorna Hovet, Annexet, Ericsson Globe och i linje med dem blir AEG ansvarigt för driften.

- Nu vill vi  också realisera planerna för t.ex speedway, hästsport och bandy tillsammans med förbunden. Ishockey-VM 2013 ser ut att bli vårt första megaevenemang i arenan, säger Ninna Engberg.

Luttrad (inte verifierad)

tors, 2010-06-24 10:17

1. To much is to much

Sedan har vi ju nya nationalarena i Solna, och Brommapojkarnas/Solvallas projekt i västerort. Ska bli intressant att se vem/vilka som till slut sitter med Svarte Petter, för marknaden lär inte räcka till för alla ...

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

-Må den leva för evigt!

Det utbrister Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksand Superstar, angående idrottens omdiskuterade 51 procentsregel, som garanterar att föreningens medlemmar har det avgörande ägandet och inflytande över föreningens verksamhet. 

Ett av förra säsongens sensationslag i SHL, Leksands IF, hade vid sitt årsmöte i veckan  att ta ställning till fem motioner vars inriktning var att stärka föreningsdemokratin och öka medlemmarnas inflytande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.