Erbjuder Premier League gratis hawkeye

Paul Hawkins, vd för Hawk-Eye Innovations, sa i går att hans företag kan installera sin mållinjeteknik på varje arena i Premier League gratis så länge som han också får sälja sponsringen till systemen.
Annons

Kostnaden för installation uppgår till mellan 125 000 och 250 000 pund. I tennis och även cricket och snooker används tekniken och nu aktualiseras användandet av någon form av teknik i fotboll efter Englands bortdömda mål i VM.

- Vi skulle installera det gratis i på alla arenor i Premier League om vi får rätten att sälja sponsoring på skyltarna, sa Hawkins till Press Association Sports och menar att en kommersiell lösning torde vara ganska lätt.

Hawkins berättar att Rolex betalar the All England Club ett större belopp än vad installationen kostar arrangörerna. Det är alltså en ren vinstaffär.

- Systemet är 100 procent korrekt. Hawk-Eye har i oberoende tester visat högsta säkerhet.

Hawk Eye introducerades 1999 och dess datasystem spår visuellt bollens väg.

FIFA-presidenten Sepp Blatter avslöjade i går att han hade bett det engelska fotbollsförbundet om ursäkt för Frank Lampards regelrätta mål som blev underkänt i matchen mot Tyskland. Blatter menade också att FIFA nu ska överväga möjligheten till teknisk hjälp i internationella matcher.

Nu börjar Dejan Kulusevski se resultatet av att han etablerar sig inom elitfotbollen. Han har blivit uppvaktad av företag och har skrivit sitt första reklamkontrakt. Vitamin Well låter medddela att Dejan ska gör reklam för företaget produkter.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Samma dag, bara några timmar efter att Svensk Elitfotboll presenterat förhoppningar i sin plan för att kunna bjuda in åskådarna till matcherna igen kom  dråpslaget -  Folkhälsomyndigheten tog beslutet och meddelade att idrottsrörelsen bör avstå, i klartext ska avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.