Får 1 miljon till unik golfbana

Det är en miljonsatsning på en bana som är den första i sitt slag och som ska gynna så många fler än bara den vanliga golfaren. Det blir möjligt efter att Ingarö Golfklubb har fått bidrag på 300 000 kronor i anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet och 700 000 kronor från Allmänna Arvsfonden.
Klubbchef Marie Lilja har orsaka att känna sig stolt. Hon och Ingarö GK fick loss 300 000 kronor i anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet och 700 000 kronor från Allmänna Arvsfonden. Nu kan klubben förverkliga planerna.

 

Pengarna ska användas för bygget av en knattebana/övningsområde som ska vara tillgänglig för alla barn och vuxna – d.v.s. så långt möjligt även för människor med funktionsnedsättning. Vidare ska instruktioner och eventuella skyltar på banan vara så utformade att de underlättar förståelse även för spelare med annat modersmål än svenska.

Ge många andra chansen

Vi ser fram emot att på detta sätt kunna öppna golfidrotten för barn och ungdomar som på grund av olika funktionsnedsättningar har svårt att få tillgång till de reguljära golfbanorna, säger klubbchef Marie Lilja.

På den nya 6-hålsbana med konstgräs greener erbjuds en typ av golf som benämns ”target golf”.  Det innebär bl.a. ny typ av scorekort där man samlar poäng. Greenerna kommer att utformas som en piltavla dit man ”prickskjuter” sina golfslag.

Klubben ska söka samarbete med den redan befintliga ”Handigolfen”, men också bjuda in skolor där det finns barn som på grund av funktionsnedsättningar har behov av särskilt stöd. Det blir också möjligt för skolorna att abonnera banan för eleverna.

Öppnas i höst

- På helger och tider där banan är ledig tror vi att det kan vara attraktivt för icke golfare att komma och prova på spel på ett lekfullt sätt, säger Marie Lilja.

- Det kan också vara kul för mor- och farföräldrar att ta med sig barnbarnen för en runda ”target golf”. Möjligheterna är många.

Arbetet med byggnationen har redan startat och öppningen planeras av Target-banan redan i höst.

Carl Johan Bernce (inte verifierad)

lör, 2013-04-13 08:50

1. Lite överdrivet rubrik..

Hej. Vill ge er några kommentarer på er "unika artikel". Taget Golf begreppet är inte unikt ej heller handigolf. Konstgräs likså. Målgreener som darttavlor är nytt, i Sverige i alla fall, vad jag vet..2003 byggdes Halmstad Handi golf en anläggning 2 km utanför centrum. Den är anpassad för handikappade personer. Den är öppen för alla. Kom som du är! Slå och spela så mycket du vill! Klubbor, bag, vagn, miljöbiollar och miljöpeggar, penna, markeringsknapp och greenlagare ingår. 30:- och du fritt antal bollar på rangen. 9 hål, med tre par fyror och sex par treor. Du spelar under 1,5 timme..modernt! Det är inte unikt med anpassat för handikappade, för barn, för vuxna och människor som har Begränsad tid. Www.liragolf.se Www.flygstadensgk.se Www.suderbys9a.se(systerbana utanför Visby). Välkommen hälsar Carl Johan Bernce
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.