Får 1 miljon till unik golfbana

Det är en miljonsatsning på en bana som är den första i sitt slag och som ska gynna så många fler än bara den vanliga golfaren. Det blir möjligt efter att Ingarö Golfklubb har fått bidrag på 300 000 kronor i anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet och 700 000 kronor från Allmänna Arvsfonden.
Klubbchef Marie Lilja har orsaka att känna sig stolt. Hon och Ingarö GK fick loss 300 000 kronor i anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet och 700 000 kronor från Allmänna Arvsfonden. Nu kan klubben förverkliga planerna.
Annons

 

Pengarna ska användas för bygget av en knattebana/övningsområde som ska vara tillgänglig för alla barn och vuxna – d.v.s. så långt möjligt även för människor med funktionsnedsättning. Vidare ska instruktioner och eventuella skyltar på banan vara så utformade att de underlättar förståelse även för spelare med annat modersmål än svenska.

Ge många andra chansen

Vi ser fram emot att på detta sätt kunna öppna golfidrotten för barn och ungdomar som på grund av olika funktionsnedsättningar har svårt att få tillgång till de reguljära golfbanorna, säger klubbchef Marie Lilja.

På den nya 6-hålsbana med konstgräs greener erbjuds en typ av golf som benämns ”target golf”.  Det innebär bl.a. ny typ av scorekort där man samlar poäng. Greenerna kommer att utformas som en piltavla dit man ”prickskjuter” sina golfslag.

Klubben ska söka samarbete med den redan befintliga ”Handigolfen”, men också bjuda in skolor där det finns barn som på grund av funktionsnedsättningar har behov av särskilt stöd. Det blir också möjligt för skolorna att abonnera banan för eleverna.

Öppnas i höst

- På helger och tider där banan är ledig tror vi att det kan vara attraktivt för icke golfare att komma och prova på spel på ett lekfullt sätt, säger Marie Lilja.

- Det kan också vara kul för mor- och farföräldrar att ta med sig barnbarnen för en runda ”target golf”. Möjligheterna är många.

Arbetet med byggnationen har redan startat och öppningen planeras av Target-banan redan i höst.

Carl Johan Bernce (inte verifierad)

lör, 2013-04-13 08:50

1. Lite överdrivet rubrik..

Hej. Vill ge er några kommentarer på er "unika artikel". Taget Golf begreppet är inte unikt ej heller handigolf. Konstgräs likså. Målgreener som darttavlor är nytt, i Sverige i alla fall, vad jag vet..2003 byggdes Halmstad Handi golf en anläggning 2 km utanför centrum. Den är anpassad för handikappade personer. Den är öppen för alla. Kom som du är! Slå och spela så mycket du vill! Klubbor, bag, vagn, miljöbiollar och miljöpeggar, penna, markeringsknapp och greenlagare ingår. 30:- och du fritt antal bollar på rangen. 9 hål, med tre par fyror och sex par treor. Du spelar under 1,5 timme..modernt! Det är inte unikt med anpassat för handikappade, för barn, för vuxna och människor som har Begränsad tid. Www.liragolf.se Www.flygstadensgk.se Www.suderbys9a.se(systerbana utanför Visby). Välkommen hälsar Carl Johan Bernce

Kontinuitet och långsiktighet  stavas Växjö Lakers, hockeyns mästarlag för tredje gången sedan 2015.

Över hela det småländska bygget svävar Piteåbördige, 57-årig entreprenör, industrialist och förre ordföranden Anders Öhmans ande.

- Jag vill rekrytera personer som är bättre än mig själv, lär han sagt när han blev tillfrågad om koden till lyckade rekryteringar.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Det är en tre-årig överenskommelse med fokus å på bordtennisevenemang.

Inledningsvis är det ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli inför OS i Tokyo i sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Vi är så glada. De här pengarna gör verkligen stor skillnad för oss. Våra idrottare har inte samma förutsättningar till ekonomisk stöttning som aktiva inom övrig elitidrott, så det här stödet är väldigt välkommet och ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier  

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

En synnerligen ovanlig värvning - danska Odense värvar BK Häckens huvudtränare Andreas Alm. Han lämnar BK Häcken när EM-uppehållet inleds i början av juni.

Hans klybbyte sker lagom när spekulationerna om att han löpte risk att bli sparkad efter Häckens bedrövliga inledning på allsvenskan.