Får 1 miljon till unik golfbana

Det är en miljonsatsning på en bana som är den första i sitt slag och som ska gynna så många fler än bara den vanliga golfaren. Det blir möjligt efter att Ingarö Golfklubb har fått bidrag på 300 000 kronor i anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet och 700 000 kronor från Allmänna Arvsfonden.
Klubbchef Marie Lilja har orsaka att känna sig stolt. Hon och Ingarö GK fick loss 300 000 kronor i anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet och 700 000 kronor från Allmänna Arvsfonden. Nu kan klubben förverkliga planerna.
Annons

 

Pengarna ska användas för bygget av en knattebana/övningsområde som ska vara tillgänglig för alla barn och vuxna – d.v.s. så långt möjligt även för människor med funktionsnedsättning. Vidare ska instruktioner och eventuella skyltar på banan vara så utformade att de underlättar förståelse även för spelare med annat modersmål än svenska.

Ge många andra chansen

Vi ser fram emot att på detta sätt kunna öppna golfidrotten för barn och ungdomar som på grund av olika funktionsnedsättningar har svårt att få tillgång till de reguljära golfbanorna, säger klubbchef Marie Lilja.

På den nya 6-hålsbana med konstgräs greener erbjuds en typ av golf som benämns ”target golf”.  Det innebär bl.a. ny typ av scorekort där man samlar poäng. Greenerna kommer att utformas som en piltavla dit man ”prickskjuter” sina golfslag.

Klubben ska söka samarbete med den redan befintliga ”Handigolfen”, men också bjuda in skolor där det finns barn som på grund av funktionsnedsättningar har behov av särskilt stöd. Det blir också möjligt för skolorna att abonnera banan för eleverna.

Öppnas i höst

- På helger och tider där banan är ledig tror vi att det kan vara attraktivt för icke golfare att komma och prova på spel på ett lekfullt sätt, säger Marie Lilja.

- Det kan också vara kul för mor- och farföräldrar att ta med sig barnbarnen för en runda ”target golf”. Möjligheterna är många.

Arbetet med byggnationen har redan startat och öppningen planeras av Target-banan redan i höst.

Carl Johan Bernce (inte verifierad)

lör, 2013-04-13 07:50

1. Lite överdrivet rubrik..

Hej. Vill ge er några kommentarer på er "unika artikel". Taget Golf begreppet är inte unikt ej heller handigolf. Konstgräs likså. Målgreener som darttavlor är nytt, i Sverige i alla fall, vad jag vet..2003 byggdes Halmstad Handi golf en anläggning 2 km utanför centrum. Den är anpassad för handikappade personer. Den är öppen för alla. Kom som du är! Slå och spela så mycket du vill! Klubbor, bag, vagn, miljöbiollar och miljöpeggar, penna, markeringsknapp och greenlagare ingår. 30:- och du fritt antal bollar på rangen. 9 hål, med tre par fyror och sex par treor. Du spelar under 1,5 timme..modernt! Det är inte unikt med anpassat för handikappade, för barn, för vuxna och människor som har Begränsad tid. Www.liragolf.se Www.flygstadensgk.se Www.suderbys9a.se(systerbana utanför Visby). Välkommen hälsar Carl Johan Bernce

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Folkhälsomyndigheten ska den 20:e varannan månad rapportera om hur de ser på smittskyddsåtgärder i samhället till följd av Covid19. Nu kommer efterlängtade signaler från FHM. 

 Januarirapporteringen framhäver att arrangemang som hålls utomhus kan få lättnader när smittspridningen i samhället minskar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.