Martin lanserar båt och skola

Martin Strömberg har fått uppleva sin dröm tre gånger. Att få tävlingssegla i det största äventyret av alla. Nu vill han locka svenska företag till en satsning och helst med en svensk besättning.
Martin Strömberg känner världshaven efter tre Volvo Ocean Race. Nu lanserar han en idé om en svenskbåt till nästa världskappsegling och han är också beredd att utbilda seglare.

 

Han tänker söka kontakt med stora partners som kan ha upptäckt den enorma marknadsföringen som en medverkan i Volvo Ocean Race innebär. Företagen i den senaste tävlingen kan intyga vilket värde som finns att hämta. 

Men han vill också att flera svenska seglare ska finnas ombord. Han ger unga seglare chansen att utbilda sig och söker ett gäng tjejer och killar. 

Få uppleva äventyr

- Jag vill hitta seglare som vill vara en del av nästa stora äventyr runt jorden, säger Martin Strömberg. 

33 år gammal är göteborgaren idag Sveriges mest framstående aktiva havskappseglare. Siktet är inställt på att vara med i Volvo Ocean Race 2017-18 med ett nytt svenskt lag med flera svenska deltagare ombord. 

Men återväxten inom havskappsegling har varit dålig på hemmaplan sedan Martin seglade sitt första varv runt jorden i Volvo Ocean Race 2008-09. Efter att han seglat flitigt ute i världen, gav legendaren Mange Olsson då Martin chansen i den nordiska besättningen ombord på Ericsson 3. 

I den senaste upplagan var Martin dock den enda svenska seglaren som deltog. Nu vill han föra vidare den starka svenska traditionen inom sporten och vända trenden genom att coacha unga seglare som vill visa var de går för. 

Kan ansöka hos Martin

- Jag kan hjälpa fler att nå sin fulla potential som havskappseglare. Det finns många talanger men de behöver komma ut i världen och få de erfarenheter och det kontaktnät som krävs. 

- Alla duktiga seglare som drömmer om att kappsegla runt jorden kan ansöka om att ha mig som coach. Det är viljan som gör att de tillslut kan nå sitt mål men med personliga program vill jag hjälpa dem få rätt CV. 

Målet är att utveckla ett stall av seglare som kan ta en plats i ett svenskt lag i Volvo Ocean Race. 

Utav de som ansöker kommer runt tio personer väljas ut och få Martin som coach. Riktlinjen för aspiranter är seglare, både tjejer och killar, på olika nivåer mellan 23-30 år som är beredda att ge sig ut i världen och segla mycket. 

– Jag har fått jobba hårt. Man måste vara beredd att slita både på land och på havet i olika former av kappsegling för att bli duktig på att segla stora båtar. Men jag är tacksam för den hjälp jag fått av mer erfarna seglare under min karriär och att coacha nästa generation är ett sätt betala tillbaks för det, säger Martin Strömberg.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.