Efterlängtad i så många år

Äntligen har Stockholm fått en bandyhall Till slut är den invigd, Gubbängens Skridsko och Bandyhall som är det officiella namnet. Efter många om och men kunde de första skären tas på måndagen. Hallen är 25 meter hög med måtten 134 x 76 meter och kostar 160 miljoner kronor.

Foto: Lennart Johansson
Annons

Den är mer än efterlängtad. Framför allt Hammarby har i flera år uppvaktat Stockholms stad att bygga en hall. Men ärendet har dragits i långbänk. Till slut kunde det första spadtaget tas den 15 juni 2018.

Läktare för 1800

- Det är väldigt roligt att vi äntligen får en fullstor inomhusanläggning av detta slag på plats. Bandy – och skridskoklubbarna har väntat länge nog. Framåt tittar vi även att öppna för allmänhetens åkning, säger idrottsborgarrådet Kerstin Ernlund (C).

Hallen, med läktare med plats för 1 800 stående personer, är inte bara efterlängtad av stadens bandyklubbar som nu slipper resor till andra orter för att få is under skridskorna. Hammarby räknar med att spara mellan 100 000 och 200 000 kronor för att slippa resor till andra orter. Konståkningsförbundet med 30 000 medlemmar i landet är den idrottsgren som växer mest efter gymnastiken enligt Riksidrottsförbundet.

- Det här blir ett lyft för oss, har Katarina Håkansson, ordförande i förbundet, sagt.

Idrottsplatsen växer

Hallen är byggd av trä och stål. Fasaden är klädd med Parocelement. Intill hallen finns sedan tidigare en kombinerad konstis - och konstgräsplan.

Efterfrågan på idrottsaktiviteter är under ständig tillväxt i Stockholm. Staden växer likaså snabbt och i takt med detta utgör den rådande bristen på idrottsanläggningar stora utmaningar för klubbar och förbund. Issporterna har levt under knappa villkor och  har haft störst brist på tillgänglig träningstid.

På Gubbängens IP finns sedan tidigare en konstis- och konstgräsplan. När Gubbängens skridsko- och bandyhall nu öppnar finns det två fullstora bandyplaner på idrottsplatsen.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu börjar Dejan Kulusevski se resultatet av att han etablerar sig inom elitfotbollen. Han har blivit uppvaktad av företag och har skrivit sitt första reklamkontrakt. Vitamin Well låter medddela att Dejan ska gör reklam för företaget produkter.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Luleå och Boden får en ny chans att arrangera SM-veckan vinter. Nu är alla formella beslut tagna och det är helt klart att det blir Luleå och Boden som tillsammans ska stå värd för SM-veckan vinter 2024.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.