Stockholms GK satsar 15 miljoner i banan

Stockholms Golfklubb ska investera 15 miljoner kronor i banan med start i höst. Det beslutades på ett extra årsmöte. Pengarna tas från det egna kapitalet.

Stockholms Golfklubbs klubbchef Jonas Widegren ser fram emot den satsning som klubben gör
Annons

32 medlemmar var på plats och röstade – och 103 var med och röstade digitalt.

Klubbens ordförande Bengt Franzon hälsade välkommen, berättade om detta annorlunda golfår så här långt.

Dubbelt så många rundor

Klubbchefen Jonas Widegren drog de tekniska förutsättningarna för mötet, samt berättade att antalet bokade rundor i år var 16 300 per den 1 augusti mot 10 000 vid samma tidpunkt förra året. 

- Vi är på god väg mot 10 000 fler rundor än förra året, alltså dubbelt så många, vilket förmodligen kommer att ske vid mitten av september, förklarade Jonas Widegren.

Pelle Jacobson, pro och ansvarig för banfrågor i styrelsen, berättade om varför klubben tagit in banarkitekten Christian Lundin, som driver bandesignföretag tillsammans med Henrik Stenson. 

En av de främsta anledningarna är Lundins känsla för att bygga nytt med inspiration från det gamla. Kevinges ursprungsdesign är gjord av bland andra engelsmannen Harry Colt (1869-1951), och den ska Lundin tillsammans med klubben försöka återskapa så mycket som möjligt. Processen med masterplan har pågått i två år.

Tar av egna kapitalet

De 15 miljonerna är fördelade på följande poster: Bunkrar, bevattningssystem, fyra greener och bandesign. 

Pengarna tas från det egna kapitalet som nu är 50 miljoner. Det innebär minskade finansiella intäkter vilket i sin tur ger en höjning av medlemsavgiften med cirka 500 kronor.

Tidplanen är i grova drag följande: 

Start med arbetet i höst.

Öppning som vanligt 2021 med renovering av bunkrar i juli 2021 när många (ett normalår) är borta på semester. 

Stängning av banan sker lite tidigare 2021 (sept-okt) för att arbetet ska slutföras. 

Öppning av nya banan är planerad till 10 maj 2022 – med en invigningsfest i juni 2022, 90 år efter att medlemmarna på Stockholms Golfklubb slog de första slagen på Kevinge (1932). 

Spel i stort sett som vanligt under ombyggnaden med andra ord.

Bättre bana – bättre klubb

Efter ett tiotal frågor från såväl medlemmar på plats som digitalt var det dags att gå till beslut. På klubben blev det ett rungande ”Ja!” – vilket det även blev digitalt.

När mötesordföranden Anders Appelqvist slog klubban resolut i bordet togs en spontan applåd upp i salen utanför restaurangen.

Klubbens ordförande Bengt Franzon summerade beslutet på altanen efter mötet:

- Det här är bra för klubbens fortlevnad. Vi får en jättefin bana i toppklass i Stockholmsområdet. Med en bättre bana blir vi en bättre klubb. 

Thomas Björn

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

I Barcelona sker en mobilisering denna söndag dag. FC Barcelona, allas favorit, har årsmöte och ska välja ny president. Klubben omges av frågetecken, spelare flyttar, nyförvärv håller inte måttet, ekonomin är katastrofal, skulderna förgör klubben och framtiden Oron är stor i Katalonien. En ny president ska väljas, en livräddare!

Även storstjärnan .Lionel Messi, kom till Camp Nou på söndagsmorgonen och lämnade sin rösttalong

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Vasaloppet har ett magiskt grepp om TV-tittarna. Ett arrangemang med betydelse i många avseenden, historien,intresset, antal deltagare, storleken och inte minst betydelsen för både folkhälsa och ekonomi.Det 97:e loppet kan genomföras om än i ett annorlunda format. Starten är i Sälen men inte i Berga By, av praktiska skäl. Det är också ny målgång och för första gången skildastarttider för herrar och damer, ca 270 elitherrar och 80 elitdamer . Här får du en guide med fakta, statistik, nyheter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.