Känns som att man vill ge upp"

Nej till 500. Uppgivenhet präglar svensk idrott efter regeringens besked att senarelägga beslutet att tillåta 500 åskådare vid evenemang. Nuvarande restriktioner om 50 åskådare gäller även i fortsättningen,

Idrottsminister Amanda Lind tvingades lämna det dystra beskedet.
Annons

Mats Enqvist, generalsekreterare i SeF, Svens Elitfotboll, sammanfattar:

-Det är en enorm besvikelse, Vi har gjort allt vi kan, och vi har visat att vi kan ta ansvar. Jag känner mig uppgiven, sade Mats Enqvist.

Hade behövt framtidstro

Liknande tongångar hörs från Bosse Andersson, sportchef i Djurgården, Han sade till Sportbladet.

-Det är klart det är en besvikelse, vi hade behövt lite framtidstro. Vi har ju sett att smittspridningen har ökat men jag hade ändå förhoppningar att det skulle bli ett positivt besked, nu blev det i stället ett negativt.

-Kortsiktigt kan vi nog hantera 2020, då är jag mer orolig för nästa säsong. Alla klubbar har nog svårt att tänka sig ytterligare en säsong utan publik.

Håkan Sjöstrand, SvFF:s generalsekreterare, pekar på den inkonsekvens som han anser kvarstår i regeringens handläggning.

-Det går bra att ha besökare i köpcentra och restauranger som överstiger 50 personer, men inte på en fotbollsarena. Vi tycker det är bra att dessa verksamheter hålls öppna, det borde också idrotten tillåtas göra – på ett smittsäkert sätt, säger Sjöstrand till förbundets hemsida.

Ishockeyn präglas av också av besvikelse och stor osäkerhet inför framtiden.

Procentbaserad höjning

Michael Marchal, SHL:s vd säger i ett uttalande i SHL:s hemsida:

-Dagens besked är en stor besvikelse. Sett till våra förutsättningar att bedriva trygga evenemang inom SHL anser vi att vi kan in upp till 50 procent i våra arenor. Vi har förordat en procentbaserad höjning.

-Utifrån dagens besked är ytterligare ekonomiskt stöd för idrotten och SHL ett måste, poängterar Michael Marchal.

Hockeyförbundets ordförande Anders Larsson ser stora ekonomiska utmaningar .

-Ytterst är det en överlevnadsfråga för våra föreningar, möjligheten att ta in publik säkerställer också barn och breddverksamhet som är ”motorer” i alla regioner. 

-Jag ser ett stort behov av ytterligare statligt stöd för den skada som uppstår, poängterar Anders Larsson.

SHL-laget Frölunda totalsågar regeringens handläggning.

-Vi är fruktansvärt besvikna, vi hade såväl plan och protokoll hur vi kan genomföra ett smittsäkert arrangemang. Nu får vi inte chansen att göra det, betonar klubbdirektör Christian Lechtaler på Frölundas hemsida.

Klarar oss inte efter årsskiftet

Torsdagens besked är ett dråpslag för flera hockeyallsvenska lag. Idrottens Affärer har tidigare beskrivit en hård ekonomisk tillvaro, och Anders Wiman, ordförande i Västervik konstaterar nu.

-Vi klarar oss inte efter årsskiftet,  500 gränsen hade inneburit att vi kunnat genomföra säsongen. Nu vet jag inte, det finns just nu ingen plan B, erkänner Wiman i vt.se. 

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Betydelsen av att sälja spelare bevisas med all önskvärd tydlighet i Elfsborg. Klubben gick 15 miljoner plus 2020 - mycket tack vare försäljningen av forwarden Jesper Karlsson till nederländska AZ Alkmaar. Det innebär i sin tur att klubben har 30 miljoner i eget kapital

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.