Satsningen i Karlstad betraktas som föredömlig

Med avund sneglade många andra kommuner mot Värmland och satsningen som de själva skulle vilja ha mod och pengar till att göra.

Kommunfullmäktige i Karlstad beslutade att investera 510 miljoner kronor på en inomhusarena, en utomhusarena, en konstgräsplan och att bygga om Tingvalla isstadion till en inomhusarena. Arebirna stod klara 2022.

I Karlstad är friidrott stort och nu fick de moderna och varma lokaler i en egen hall.

Satsningen på nya arenor har redan lockat många evenemang och intresserade åskådare. Nu har Föreningen Sveriges Stadsbyggare utsett Solstadens sportcenter till Årets Stadsbyggnadsprojekt 2023.

Arenor med alla fördelar

I motiveringen lyfts vikten av sport- och fritidsanläggningar i samband med att en stad växer. Anläggningar som är väl lokaliserade, bra planerade och hållbart byggda.

– Vi är glada att än en gång få ett kvitto på att den satsning vi i Karlstads kommun har gjort på framtidens arenor är viktig och värdefull. Inte bara för att skapa bra förutsättningar för både elit- och breddidrott, utan också för att främja god hälsa bland barn, unga och övriga Karlstadsbor, säger Anders Tallgren (S), kommunalråd i Karlstads kommun.

I motiveringen lyfts också den samverkan som skett för att få till den här satsningen.

– Det började med att vi inom politiken enades på bred front om att denna stora satsning var viktig. Det är en unik överenskommelse som vi är stolta över. Sedan har våra medarbetare inom kommunen gjort ett fantastiskt jobb för att förverkliga detta tillsammans med entreprenörer och föreningslivet, säger Anders Tallgren (S).

Ingenting har lämnats åt slumpen när det gäller byggnationen av de nya arenorna. För de är inte bara smart utformade för verksamheten och tillgängliga för alla, de är också hållbart byggda och energieffektiva. Med många delar byggda i trä och med solceller.

"De ska vara stolta"

– Jag hoppas att Karlstadsborna är stolta över de fina arenor som vi har. Och som de också varit med och gett namn åt. Och jag hoppas att alla tar chansen att besöka området, på ett arrangemang eller att bara strosa runt och vandra på intilliggande motionsspår, säger Anders Tallgren (S)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.