Göteborg&Co jagar jätteevenemang

Många minns det som i går, gymnastikfesten 1999 på Heden i Göteborg. Flera dagars fest, gymnastik och musik i en sanslös gemensam fest med åtskilliga tusen människor. Nu kan det bli en upprepning i Sverige för ett av världens största idrottsevenemang.
Annons

Sverige och Göteborg ansöker nämligen om Gymnaestradan 2015

Gymnastikförbundet och Göteborg&Co har gemensamt lämnat in en officiell ansökan om att åter få stå värd för ett av världens största idrottsevenemang. Förhoppningen är att få arrangera Gymnaestradan 2015. Ett evenemang som samlar mellan 20 - 25 000 deltagare från hela världen, för gemensamma uppvisningar (helt utan tävlingsinslag) och arrangeras vart fjärde år. Men i lika hög grad ett arrangemang för allmänheten som dansa, jympa och skaka loss till musik.

Alla som deltog 1999 återkommer säkert när förbundet och Göteborg arrangerade mycket med stor framgång och uppskattning.

Den senaste Gymnaestradan genomfördes i Dornbirn i Österrike och samlade drygt 22 000 deltagare och över 300 ackrediterade journalister och fotografer. Nästa Gymnaestrada sker 2011 i Lausanne. Sverige brukar representeras med ungefär tusen deltagare.

Temat för den svenska ansökan är Movementality. Under första kvartalet 2010 ska representanter för Internationella Gymnastikförbundet (FIG) genomföra besök i respektive ansökningsland. I maj 2010 fattar sedan FIG:s högsta organ det slutliga beslutet om arrangörsland för Gymnaestradan 2015.

 

Nästan 130 miljoner kronor kommer nu i coronastöd till knappt 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund  

Det är gott nog och skänker tröst för januari och februari, men fortfarande saknas besked från regeringen om mars

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Trots att Sveriges kvinnliga idrottare gång på gång visar framgångsrika resultat så är forskningen på området kvinnors träning starkt eftersatt i förhållande till hur mycket forskning som bedrivs på mäns idrottande. Och just i dag,på Kvinnodagen, vill SOK förstärka resurserna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.