- Varför saknas min flagga?

O-Ringen har slagit rekord när det gäller antalet deltagande länder. Inte mindre än 50 länder är anmälda till årets tävling. Och skälet är att en deltagare saknade sin flagga.

Av en slump gick en grupp deltagare i O-Ringen Academi förbi flaggstängerna på O-Ringenstaden och en av deltagarna undrade då varför hans flagga saknades.

- Vi hade fått rapporter om att han kom från Ryssland, vilket ju inte visade sig stämma, berättar Gunilla Hvatz Larsson, ceremonimästare i O-Ringen.

- Vitryssens deltagande innebär praktiska problem, när en ny flagga måste fram och ännu en flaggstång sättas upp intill de andra. Detta är ett positivt problem som vi redan är igång med att lösa, berättar Gunilla.

Många internationella deltagare finns på plats  för att medverka i olika utbildningar kopplat till orientering. Utöver O-Ringen Academi pågår en Junior Camp med ett 30-tal deltagare från olika länder i samarbete med orienteringsgymnasiet i Hallsberg.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.