Idrottare lär av varandra

- På sin egen hemsida har man möjligheten att styra mediabilden av sig själv, det ska man utnyttja, berättar Anders Gustafsson för sina idrottande kollegor under SOK:s mediadagar. Den nyblivna kanotvärldsmästaren delade med sig av sina erfarenheter från kommunikationen med bl a media.

16 aktiva från nio olika idrotter har under två dagar utbytt erfarenheter och övat sig i mediesituationer på SOK:s medieutbildning.

Åldrarna och hur långt de har kommit i sina karriärer skiljer ganska mycket bland deltagarna. Men en sak har de alla gemensamt — de vill alla ta medaljer på OS. På vägen dit gäller det att förbereda sig för allt, bland annat hur man hanterar media.

Under utbildningsdagarna fick de aktiva öva på filmade framträdanden och besöka SVT för att lära sig mer om hur media själva arbetar. Den nyblivne världsmästaren i kanot, Anders Gustafsson berättade om sina tips och erfarenheter kring hur han använder hemsida och sociala medier i sin karriär. 

- Förutom själva utbildningsprogrammet är det minst lika givande att de aktiva får tillfälle att prata med varandra. Möjligheten att träffa andra idrottare i samma situation ger massor av inspiration och energi, säger Björn Folin, presschef på SOK.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.