Foppas Icebreakers spelade in 1,1 miljoner

1,1 miljoner kronor blev behållningen när Peter Forsberg och hans NHL-lag Icebreakers for land och rike runt och spelade ishockey för att samla in pengar till sjuka och handikappade barn.

- Att det här en gång skulle bli så stort kunde vi inte drömma om, säger ”Foppa” Forsberg i ett pressmeddelande.

5,5 miljoner under tio år

Icebreakers gjorde tre matcher och behållningen från besöken i Umeå, Norrköping och Nyköping är imponerande. Inklusive tröjauktioner (som bara de gav 300 000 kr) blev överskottet av turnén inte mindre än 1,1 miljoner kronor.

Proffslaget har dessutom genomfört sjukhusbesök, autografskrivningar och tröjauktioner.

I samband med turnén släpptes även en bok om Icebreakers "Från dröm till verklighet".

Det som Peter Forsberg en gång startade med att ge en startslant till stiftelsen har nu vuxit till en mångmiljonapparat.

De här matcherna med svenska hockeyproffs under tio år har inneburit en utdelning om 5,5 miljoner kronor förutom en mängd leksaker till en rad sjukhus och barn.

Stjärnorna deltar

- Extra roligt är det med alla nya killar som kommer in och hjälper till varje år, säger Peter Forsberg.

Han vet också att flera städer har anmält sitt intresse för Icebreakers inför nästa sommar.

Peter själv har slutat att spela, men med kända namn som Daniel och Henrik Sedin, Henrik Zetterberg och Nicklas Bäckström är intresset stort var än laget dyker upp i landet.

Årets stjärnlag

Här är spelarna som har deltagit i sommarens Icebreakers:

Målvakter: Petter Sandström, Michal Zajkowski.

Backar: Philip Samuelsson, Hans Jonsson, Tobias Enström, Sebastian Erixon, Victor Hedman.

Forwards: Alexander Steen, Nicklas Bäckström, Per-Åge Skröder, Magnus Pääjärvi-Svensson, Mattias Tedenby, Niklas Sundström, Henrik Zetterberg, Peter Forsberg, Markus Näslund, Daniel Sedin, Henrik Sedin, Jonathan Hedström och Anton Lander.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.