Falsterbo Horse Show säkrar framtiden

Falsterbo Horse Show växer år för år. Via ett markköp intill tävlingsområdet säkras showens framtid samtidigt som det framkommer att arrangemanget genererar ett flöde av 21 miljoner kronor i bygden.
Annons

- 25 procent av Vellinge kommuns turistintäkter skapas under Falsterbo Horse Show. Evenemanget genererar årligen 5,5 miljoner kronor i kommunalskatt till Vellinge kommun och totalt är det 21 miljoner kronor som kommer samhället tillgodo i skatter och avgifter, säger show director Jan-Olof Wannius.

Avtalet förlängdes

- Dessutom skapas intäkter till privatpersoner i Skanör-Falsterbo som hyr ut bostäder samt hotell på cirka 5 miljoner kronor per år. Hotell, restauranger och butiker i Skanör-Falsterbo har sin bästa vecka årligen under Falsterbo Horse Show, vilket gynnar näringslivet i kommunen.

Tidigare i år förlängdes arrendeavtalet för tävlingsområdet med Vellinge kommun till år 2040. Nu sker också ett markköp för att utöka möjligheterna vid arrangemanget

Exakt hur marken ska användas är inte klart, men avsikten är att skapa en grön lunga på Falsterbonäset.

- Ett parkområde som kommer alla Falsterboinvånare tillgodo 355 dagar om året, säger Jan-Olof Wannius.

Nio dagars evenemang

Evenemanget genomförs i juli varje år och är Skandinaviens största utomhusevenemang inom ridsport. År 2012 hålls tävlingarna 7-15 juli.

Vid Falsterbo Horse Show tävlar svenska och internationella toppryttare i både hoppning och dressyr.

- Tävlingarna pågår under nio dagar. Falsterbo Horse Show kommer fortsätta att vara en stor nettogivare till alla intressenter runt showen, säger Jan-Olof Wannius.

Riksidrottsförbundet har svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.