Falsterbo Horse Show säkrar framtiden

Falsterbo Horse Show växer år för år. Via ett markköp intill tävlingsområdet säkras showens framtid samtidigt som det framkommer att arrangemanget genererar ett flöde av 21 miljoner kronor i bygden.
Annons

- 25 procent av Vellinge kommuns turistintäkter skapas under Falsterbo Horse Show. Evenemanget genererar årligen 5,5 miljoner kronor i kommunalskatt till Vellinge kommun och totalt är det 21 miljoner kronor som kommer samhället tillgodo i skatter och avgifter, säger show director Jan-Olof Wannius.

Avtalet förlängdes

- Dessutom skapas intäkter till privatpersoner i Skanör-Falsterbo som hyr ut bostäder samt hotell på cirka 5 miljoner kronor per år. Hotell, restauranger och butiker i Skanör-Falsterbo har sin bästa vecka årligen under Falsterbo Horse Show, vilket gynnar näringslivet i kommunen.

Tidigare i år förlängdes arrendeavtalet för tävlingsområdet med Vellinge kommun till år 2040. Nu sker också ett markköp för att utöka möjligheterna vid arrangemanget

Exakt hur marken ska användas är inte klart, men avsikten är att skapa en grön lunga på Falsterbonäset.

- Ett parkområde som kommer alla Falsterboinvånare tillgodo 355 dagar om året, säger Jan-Olof Wannius.

Nio dagars evenemang

Evenemanget genomförs i juli varje år och är Skandinaviens största utomhusevenemang inom ridsport. År 2012 hålls tävlingarna 7-15 juli.

Vid Falsterbo Horse Show tävlar svenska och internationella toppryttare i både hoppning och dressyr.

- Tävlingarna pågår under nio dagar. Falsterbo Horse Show kommer fortsätta att vara en stor nettogivare till alla intressenter runt showen, säger Jan-Olof Wannius.

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

SHL-ishockey i maj-juni rycker allt närmare!

  Med över 100-talet bekräftade fall av covid-19 och ett 40-tal framflyttade matcher har SHL-organisationen tvingats till flera åtgärder

Sportchefen Johan Hemlin har meddelat att SM-slutspelet senareläggs minst två veckor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.