Därför är Varvet allra störst

GöteborgsVarvet har haft en otrolig utveckling under 2000-talet och dubblat antalet löpare i halvmaran under de senaste tio åren. Och när löparåret 2012 summeras så är Varvet världens nu största långlopp.
Ung som gammal, tränad eller otränad, Göteborgsvarvet har blivit en plats för alla katergorier av startande.

 

- Jag är mycket stolt att GöteborgsVarvet är störst i världen, en fantastiskt bedrift av alla inblandade, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Av alla maraton och halvmaraton i världen finns det största i Göteborg och nu har man nått en viss gräns för huvudloppet. Det går inte att låta fler starta, åtminstone inte mer än marginellt.

I stället gör Göteborgsvarvet som Vasaloppet – låter evenemanget växa över tid, med fler evenemang under hela året. 2013 arrangerar GöteborgsVarvet flera seedningslopp runt om i landet och GöteborgsVarvsveckan inleds med en löparstafett.

- Vårt mål är att leverera ett evenemang i världsklass och vi vet via deltagarundersökningar att våra deltagare är mycket nöjda. Vi vet också att andelen motionärer som vill vara en del av Varvet ökar, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

- Ett sätt att möta den efterfrågan är att vi startar fler lopp. För att bibehålla kvalitén i halvmaran, kommer den att växa med små steg framöver. Vi är störst, men det är inte vårt mål – vi vill vara bäst.

Fakta

Bo Edsberger är tävöingsledare för Göteborgsvarvet och har upplevt den enorma expansionen.

Världens halvmaraton- och maratonlopp 2012*

1. GöteborgsVarvet 2012: 44 093
2. Bupa Great North Run 2012: 40 058
3. Chicago Marathon 2012: 37 455
4. London Marathon 2012: 36 748
5. Tokyo Marathon 2012: 35 129
6. Berlin Marathon 2012: 34 485
7. Las Vegas Half Marathon 2012: 33 000
8. Paris Marathon 2012: 32 980

* Bland maraton- och halvmaratonloppen 2012 var GöteborgsVarvet, efter att New York Marathon tvingades ställa in, störst i världen med flest antal löpare i mål. Listan bygger på lopp med tidtagning samt arrangörernas egna siffror för antalet fullföljande löpare.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.