Högdsstund för racingälskarna

 februari 2022 drabbar några av världens bästa racingförare samman i Race of Champions, som för första gången kommer till Sverige och avgörs vid Pite Havsbad. Trefaldige mästaren Mattias Ekström är en av deltagarna – och nu står det klart att tävlingarna sänds i SVT.

Mattias Ekström kommer förstås att bli huvudpersonen vid Race of Champions i Piteå den 5-6 februari 2022.

I Race of Champions tävlar några av världens bästa förare från olika discipliner inom motorsport mot varandra, på samma bana och i samma sorts bil. Alla har samma förutsättningar – snabbaste föraren vinner. Race of Champions har körts sedan 1988, och 2022 blir första gången tävlingarna avgörs på svensk mark.

- Race of Champions har varit populärt i många år och är en jättestor grej internationellt. Att tävlingarna nu kommer till Sverige och ska gå på snö och is för första gången blir speciellt och jag tror det kan bli en nytändning för konceptet att testa något nytt, säger SVT:s expertkommentator Jonas Kruse.

Bland tidigare års vinnare hittar vi rallymästaren Sébastien Loeb, F1-stjärnorna Juan Pablo Montoya och David Coulthard, samt svenske racingstjärnan Mattias Ekström som har vunnit tre gånger och nu kommer till start igen.

- För mig känns det väldigt speciellt att Race of Champions ska avgöras i Sverige och dessutom på snö och is. Jag vet att konkurrensen är stenhård men jag lovar att göra mitt bästa för att göra det svårt för dem, säger Mattias Ekström.

Bland förarna som redan är klara för Race of Champions hittar vi far och son Solberg – Petter och Oliver. Dessutom svenske racingstjärnan Johan Kristoffersson och amerikanen Travis Pastrana, som har vunnit mängder av guldmedaljer på X-games.

SVT har säkrat rättigheterna till Race of Champions till och med 2023.

Så här körs/visas Race of Champions 2022 (kanal meddelas senare):

Lördag 5 februari 2022 kl 12:00: ROC Nations Cup (nationstävling)

Söndag 6 februari 2022 kl 12:00: Race of Champions (individuell tävling)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.