Juniorkronorna får åka hem

Ett lika tragiskt som oundvikligt beslut. Junior-VM i ishockey stoppas. Smittspridningen av covid-19 är så stor att det är omöjligt att fortsätta turneringen.

"Det är klart sjukt tråkigt att JVM ställs in. Vi hade en speciell grupp här och kunde att vi var på väg mot något bra. Vi känner stor besvikelse över beslutet, men respekterar det", säger lagkaptenen Emil Andrae till TT.

Spelare i i Slovakiens lag lämnar arenan efter att de har fått veta att det inte blir någon fortsättning på junior-VM.

Juniotkronornas lag var så starkt, inte minst visade 6–3 mot Ryssland och 3–0 mot Slovakien, att laget framstod som en guldkandidat, och många spelare deppar efter beskedet.

- Det här var vår chans att vinna något stort, säger Juniorkronornas lagkapten Emil Andrae.

I stället blir det hemresa.

Totalt spelades tio matcher, men efter tre inställda matcher kom det dystra beskedet på onsdagen. Då beslutade Internationella ishockeyförbundet (IIHF) att avbryta JVM i Kanada 

- Otroligt tråkigt, även om vi respekterar det fullt ut i och med det rådande läget. Jag lider med grabbarna som hade startat turneringen positivt. Vår känsla är att vi kunde gått riktigt långt", säger förbundskapten Tomas Montén i ett uttalande.

Han har därmed gjort sitt sista mästerskap som ledare för Juniorkronorna. Han hade hoppats på en bättre slut.

"Det här var det roligaste jobbet jag haft, och att det ska behöva sluta så här, med först JVM i fjol som jag missade på grund av covid och nu hela årets turnering ställs in, känns oerhört trist", säger han

IIHF:s ordförande Luc Tardif säger att arrangörerna gjort allt i sin makt för att kunna genomföra turneringen på ett säkert sätt.

"Dessvärre räckte inte det. Nu måste vi ta tid och lägga fokus på att få hem alla spelare och ledare på ett säkert sätt", säger han i ett uttalande.

Kanadas ishockeyförbund stöttar beslutet.

"Även om vi vet att detta är rätt beslut, så sympatiserar vi med alla deltagare som har förtjänat möjligheten att representera sitt land på världsscenen och som inte kommer att få chansen att få förverkliga den drömmen", säger förbundets ordförande Scott Smith och vd Tom Renney i ett gemensamt uttalande.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Amnesty tar sats  och kräver Fifa på 4,4 miljarder krnor, exakt samma belopp som är reserverat för prispengar vid fotbolls-VM Qatar i slutet på året. Amnesty avser att ersätta och kompensera alla gästarbetare och deras familjer. Det är människor som har skapat den snygga fasaden i landet. Amnesty rubricerar belopppet som ett regelrätt krav.  Myndigheterna och i sin tur Fifa bör eller ska göra rätt för sig, heter det i kravframställan. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.