Allt fler bojkotter inom idrotten

Att ägna sig åt lek och spel med ett krigförande land, är det möjligt eller ens tänkbart?

För idrottent är frågorna omedelbart akuta.   Senaste nyheten är att det inte blir någr F1-tävlingar i Sotji. Men nu gäller många bojkotter.

Här kan se var och vilka som är aktuella..

Nej från bandyn.VM är planerat till Syvkar 27 mars–3 april På torsdagsförmiddagen kom beskedet från Svenska Bandyförbundet. Man vill inte delta i VM, utan hoppar av

I Finland vilar man inte på besluten. Beslutet gäller både herrarnas VM Finlands bandyförbund  har redan tagit ställning, Varken i Syvtyvkar eller i Kemorov och P17-VM blir det finländsk representation.x

x

Inga skidåkare. Svenska Skidförbundet låter nu meddela: "Vi kommer inte att tävla i Ryssland". Vi ska inte  delta i några tävlingar i Ryssland. Detta gäller även den kommande världscuptävlingen i skicross i ryska Sunny Valley. 

x

Karl-Erik säger ifrån Fotbollförbundet ordförande Karl-Erik Nilsson tycker att det ”känns omöjligt” med en match, Ryssland-Sverige i en eventuelll playoff i VM-kvalet i   Moskvaskva den 29 mars.  på torsdsgsförmiddagen kom också nyheten frånnyhetsbyrån AP att Champions League-finalen i Sankt Petersburg, Ryssland senare i vår kommer att flyttas.

x

En sportbojkkott. ” Ekonomiska åtgärder är ett tveeggat svärd – svåra att rikta rätt och effektivt. Ett komplement skulle vara en sportbojkott av Ryssland som skulle smärta både befolkning och landets ledning” skriver Claes Sandgren, seniorprofessor i civilrätt i Dagens Nyheter.

x

Stopp för egna ligan. Från Ukraina kommer också rapporter. Här ser man det omöjligt att fortsätta med i spel i den nationella fotbollsligan.

I minst 30 dagar blir det paus, skriver ligan i ett pressmeddelande.

“Med anledning av att Ukraina infört krigslagar har ligan ställts in”, är lydelsen.

En svensk finns i den ukrainska ligan. Mittbacken Douglas Bergqvist lämnade Kalmar FF för Tjornomorets Odessa i januari.

x

Handbollsduon åker hem. Landslagsspelaren Anna Lagerquist lämnar Rostov och detsamma gäller tränaren PerJohansson  Alla utländska spelare och ledare evakueras.

– Vi har levt med det i ett par månader, så det har varit lite normaltillstånd men det är klart att det förändrades i natt, säger Johansson till Expressen…

X

Längtar hem. ikhaylo Chikantsev från Ukraina spelar ishockey med Kalix, och är orolig för sin familj hemma i staden Lviv i västra Ukrain och avvaktar händelserna.

X

Trupp på hemväg. OS-hjälten Sandra Näslund och en svensk trupp befinner sig i Ryssland för att tävla – och kommer sannolikt att göra det.. Skicross-landslaget håller fast vid sin plan trots nattens utveckling i Ukraina.

– Så länge de tycker det är säkert att köra tävlingar ställer vi upp, säger landslagschefen Lars Melin till Sportbladet.

– Den stora frågan just nu är hur man tar sig hem på ett säkert sätt, säger Skidförbundets alpina chef Tommy Eliasson Winter till TT.

X

inga längdåkare. I Tyumen i Ryssland i mitten av mars ska världscupen i längdskidor genomföras. Men frågan är hur det blir med den saken.

Men eter Putins agerande diskuterar Internationella Skidförbundet ett alternativ

X

Upp till specialförbunden.  –  Vi vet att det är svenska idrottsförbund som har internationella tävlingar eller matcher inbokade i Ryssland den närmaste tiden. Varje internationellt förbund behöver agera skyndsamt och följa den inriktning som jag ser att flera av Riksidrottsförbundets specialförbund nu redan aviserat – att det är orimligt att delta i idrottstävlingar eller matcher i Ryssland utifrån nuläge, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

– När det gäller eventuell full bojkott av Ryssland och ryska idrottare är det inte idrottens sak att stå ensamma men däremot följa det som beslutas av EU och FN, säger RF-basen Björn Eriksson.

x

F1 uteblir.  Formel 1-organisationen agerar nu också. Rysslands GP i Sotji den 25 september bllir inte av. F1 vill inte arrangera en tävling där.

”Det är med sorg och chock som vi följer utvecklingen i Ukraina och hoppas på en snabb och fredlig lösning av situationen”, säger formel 1 i ett uttalande.

Formel 1:s organisation har efter en diskussion med teamen och övriga inblandade sett att det är omöjligt att genomföra Rysslands GP under rådande omständigheter.”

x

Storklubbar säger ifrån. . Först var Schalke04 som tar bort reklamen för Gazprom på tröjorna, nu följer Manchester United som inte vill behäftas med flygbolagetAeroflot.

Samtidigt överväger Europeiska fotbollsförbundet Uefa att säga up gemenskapen med Gazprom 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

När padel-Sverige har problem och rappporterna dugger tätt om konkurser och nedläggningar  avslöjas att Zlatan Ibrahimovic satsar och investerar i ny papadelhall I Stockholm.

Sveriges VM-succé på hemmaplan samlar storpublik på både arenor och framför skärmar. Som mest följde 1 265 000 personer Sveriges kvartsfinaldrama mot Egypten på TV6, vilken innebar den näst mest sedda handbollsmatchen någonsin på streamingtjänsten Viaplay.

– Fantastiskt fina siffror. Det betyder mycket när hela Idrottsverige samlas framför vår sport, säger Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.