Allt fler bojkotter inom idrotten

Att ägna sig åt lek och spel med ett krigförande land, är det möjligt eller ens tänkbart?

För idrottent är frågorna omedelbart akuta.   Senaste nyheten är att det inte blir någr F1-tävlingar i Sotji. Men nu gäller många bojkotter.

Här kan se var och vilka som är aktuella..

Nej från bandyn.VM är planerat till Syvkar 27 mars–3 april På torsdagsförmiddagen kom beskedet från Svenska Bandyförbundet. Man vill inte delta i VM, utan hoppar av

I Finland vilar man inte på besluten. Beslutet gäller både herrarnas VM Finlands bandyförbund  har redan tagit ställning, Varken i Syvtyvkar eller i Kemorov och P17-VM blir det finländsk representation.x

x

Inga skidåkare. Svenska Skidförbundet låter nu meddela: "Vi kommer inte att tävla i Ryssland". Vi ska inte  delta i några tävlingar i Ryssland. Detta gäller även den kommande världscuptävlingen i skicross i ryska Sunny Valley. 

x

Karl-Erik säger ifrån Fotbollförbundet ordförande Karl-Erik Nilsson tycker att det ”känns omöjligt” med en match, Ryssland-Sverige i en eventuelll playoff i VM-kvalet i   Moskvaskva den 29 mars.  på torsdsgsförmiddagen kom också nyheten frånnyhetsbyrån AP att Champions League-finalen i Sankt Petersburg, Ryssland senare i vår kommer att flyttas.

x

En sportbojkkott. ” Ekonomiska åtgärder är ett tveeggat svärd – svåra att rikta rätt och effektivt. Ett komplement skulle vara en sportbojkott av Ryssland som skulle smärta både befolkning och landets ledning” skriver Claes Sandgren, seniorprofessor i civilrätt i Dagens Nyheter.

x

Stopp för egna ligan. Från Ukraina kommer också rapporter. Här ser man det omöjligt att fortsätta med i spel i den nationella fotbollsligan.

I minst 30 dagar blir det paus, skriver ligan i ett pressmeddelande.

“Med anledning av att Ukraina infört krigslagar har ligan ställts in”, är lydelsen.

En svensk finns i den ukrainska ligan. Mittbacken Douglas Bergqvist lämnade Kalmar FF för Tjornomorets Odessa i januari.

x

Handbollsduon åker hem. Landslagsspelaren Anna Lagerquist lämnar Rostov och detsamma gäller tränaren PerJohansson  Alla utländska spelare och ledare evakueras.

– Vi har levt med det i ett par månader, så det har varit lite normaltillstånd men det är klart att det förändrades i natt, säger Johansson till Expressen…

X

Längtar hem. ikhaylo Chikantsev från Ukraina spelar ishockey med Kalix, och är orolig för sin familj hemma i staden Lviv i västra Ukrain och avvaktar händelserna.

X

Trupp på hemväg. OS-hjälten Sandra Näslund och en svensk trupp befinner sig i Ryssland för att tävla – och kommer sannolikt att göra det.. Skicross-landslaget håller fast vid sin plan trots nattens utveckling i Ukraina.

– Så länge de tycker det är säkert att köra tävlingar ställer vi upp, säger landslagschefen Lars Melin till Sportbladet.

– Den stora frågan just nu är hur man tar sig hem på ett säkert sätt, säger Skidförbundets alpina chef Tommy Eliasson Winter till TT.

X

inga längdåkare. I Tyumen i Ryssland i mitten av mars ska världscupen i längdskidor genomföras. Men frågan är hur det blir med den saken.

Men eter Putins agerande diskuterar Internationella Skidförbundet ett alternativ

X

Upp till specialförbunden.  –  Vi vet att det är svenska idrottsförbund som har internationella tävlingar eller matcher inbokade i Ryssland den närmaste tiden. Varje internationellt förbund behöver agera skyndsamt och följa den inriktning som jag ser att flera av Riksidrottsförbundets specialförbund nu redan aviserat – att det är orimligt att delta i idrottstävlingar eller matcher i Ryssland utifrån nuläge, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

– När det gäller eventuell full bojkott av Ryssland och ryska idrottare är det inte idrottens sak att stå ensamma men däremot följa det som beslutas av EU och FN, säger RF-basen Björn Eriksson.

x

F1 uteblir.  Formel 1-organisationen agerar nu också. Rysslands GP i Sotji den 25 september bllir inte av. F1 vill inte arrangera en tävling där.

”Det är med sorg och chock som vi följer utvecklingen i Ukraina och hoppas på en snabb och fredlig lösning av situationen”, säger formel 1 i ett uttalande.

Formel 1:s organisation har efter en diskussion med teamen och övriga inblandade sett att det är omöjligt att genomföra Rysslands GP under rådande omständigheter.”

x

Storklubbar säger ifrån. . Först var Schalke04 som tar bort reklamen för Gazprom på tröjorna, nu följer Manchester United som inte vill behäftas med flygbolagetAeroflot.

Samtidigt överväger Europeiska fotbollsförbundet Uefa att säga up gemenskapen med Gazprom 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.