Full laddning för ny SM-vecka

SM-veckan vinter i Piteå blir av enligt plan. SM-veckans styrgrupp har gettklartecken för ett genomförande i och med beskedet att pandemirestriktionerna hävs. Det blir första gången sedan pandemin slog till som SM-veckan arrangeras igen.

 

 

 

SM-veckan har ställts in fyra gånger under pandemin: Luleå/Boden vinter 2020, Halmstad sommar 2020, Borås vinter 2021, Halmstad sommar 2021. Men nu kommer det bli en SM-vecka igen. Men SM-veckan vinter i Piteå arrangeras 23 – 28 mars med 16 idrotter på programmet.

- Efter fyra inställda SM-veckor på två år kan vi äntligen få genomföra en SM-vecka igen. Det är lika efterlängtat som viktigt att vi åter kan visa upp idrottsrörelsens mångfald och bredd samtidigt som vi kan bjuda på högklassig idrottsunderhållning, säger Maria Hallberg, projektledare för SM-veckan på Riksidrottsförbundet.

Den senaste SM-veckan vinter genomfördes i Sundsvall 2019, då evenemanget firade 10 år. Sedan dess har pandemin satt käppar i hjulet för ett av Sveriges största, årligen återkommande, idrottsevenemang.

- Att SM-veckan gör sin comeback i Piteå är naturligtvis extra roligt. Beskedet att restriktionerna hävs gör att vi kan planera vidare och siktar nu in oss på att skapa en mästerlig folkfest i Piteå, säger Per Lenndin, lokal projektledare för SM-veckan i Piteå.

Parterna för arrangemangrt i Piteå följer noga utvecklingen samt har en nära dialog med det lokala smittskyddet. SM-veckan ska vara ett tryggt och säkert evenemang för både deltagare och besökare. 

- Det faktum att restriktionerna i stora delar nu kan tas bort underlättar ju betydligt för arrangemanget av SM-veckan, vilket verkligen är kul. Samtidigt måste vi alla, arrangörer, deltagare och publik sannolikt fortfarande förhålla oss till pandemin och de allmänna råden - att stanna hemma om man är sjuk. Beroende på smittläget, bör kanske de som saknar immunitet och inte vaccinerat sig röra sig försiktigt där det samlas mycket folk, säger Anders Nystedt, smittskyddsläkare region Norrbotten.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Aldrig någonsin har en svensk idrottstrupp med damer backats upp så massivt och till priset av så många miljoner. EM-slutspelet för damer innebär en jättesatsning från Svenska Fotbollförbundet och innebär en upptrappning till rekordnivåer. Men målet är också att erövra ett EM-guld och nå mångmiljonutdelning från Uefa.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.