Full laddning för ny SM-vecka

SM-veckan vinter i Piteå blir av enligt plan. SM-veckans styrgrupp har gettklartecken för ett genomförande i och med beskedet att pandemirestriktionerna hävs. Det blir första gången sedan pandemin slog till som SM-veckan arrangeras igen.

 

 

 

SM-veckan har ställts in fyra gånger under pandemin: Luleå/Boden vinter 2020, Halmstad sommar 2020, Borås vinter 2021, Halmstad sommar 2021. Men nu kommer det bli en SM-vecka igen. Men SM-veckan vinter i Piteå arrangeras 23 – 28 mars med 16 idrotter på programmet.

- Efter fyra inställda SM-veckor på två år kan vi äntligen få genomföra en SM-vecka igen. Det är lika efterlängtat som viktigt att vi åter kan visa upp idrottsrörelsens mångfald och bredd samtidigt som vi kan bjuda på högklassig idrottsunderhållning, säger Maria Hallberg, projektledare för SM-veckan på Riksidrottsförbundet.

Den senaste SM-veckan vinter genomfördes i Sundsvall 2019, då evenemanget firade 10 år. Sedan dess har pandemin satt käppar i hjulet för ett av Sveriges största, årligen återkommande, idrottsevenemang.

- Att SM-veckan gör sin comeback i Piteå är naturligtvis extra roligt. Beskedet att restriktionerna hävs gör att vi kan planera vidare och siktar nu in oss på att skapa en mästerlig folkfest i Piteå, säger Per Lenndin, lokal projektledare för SM-veckan i Piteå.

Parterna för arrangemangrt i Piteå följer noga utvecklingen samt har en nära dialog med det lokala smittskyddet. SM-veckan ska vara ett tryggt och säkert evenemang för både deltagare och besökare. 

- Det faktum att restriktionerna i stora delar nu kan tas bort underlättar ju betydligt för arrangemanget av SM-veckan, vilket verkligen är kul. Samtidigt måste vi alla, arrangörer, deltagare och publik sannolikt fortfarande förhålla oss till pandemin och de allmänna råden - att stanna hemma om man är sjuk. Beroende på smittläget, bör kanske de som saknar immunitet och inte vaccinerat sig röra sig försiktigt där det samlas mycket folk, säger Anders Nystedt, smittskyddsläkare region Norrbotten.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Förmågan att utveckla och förnya ett arrangemang brottas åtskilliga förbund och klubbar med. Vanans makt får gärna övertaget och nästa tävling, cup eller event blir en kopia av föregående, trots att många suckar uppgivet. Människor är trygga i ett traditionellt tänkande. 

Men det finns undantag. Som Rally Sweden, unikt i VM-cirkusen med att ha en nostalgitävling insprängd i WRC-schemat – och dessutom på samma specialsträckor som “värstingbilarna”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.