Nya ungdomstävlingar stoppas

Plötsligt kom det överraskande beskedet. Arrangören ställer in de planerade WTT-tävlingarna i tennis i Långtora utanför Enköping. ”Omständigheterna i omvärlden haft stor påverkan på oss och vi saknar förutsättningar”, lyder ett något kryptiskt meddelande från arrangörerna 

Därför är avtalet mellan Lackmann Holding AB och Svenska Tennisförbundet rivet. Det blir inga åtta internationella tävlingar med start 2022, som det var avtalat. Premiären i juni är inställd och alla är förlorare, arrangörerna, ungdomsspelarna och Svenska Tennisförbundet.

Förre elitspelaren Andreas Vinciguerra stod bakom satsningen utanför Enköping, men nu har projektet kraschat.

 Efter femtioelva turer, och både stor irritation och mycket frustration, enades parterna på sensommaren. Entreprenören Jens Lackmann och fd elitspelaren Andreas Vinciguerra drev på hårt i övertygelse att genomföra sitt  tävlingsupplägg på den nya anläggningen och ett förslag med ekonomiska garantier om 6,5 miljoner kr. Tennisförbundet dröjde länge med besked och kritiserades, men gav slutligen klartecken och det  blev en status av ITF World Tennis Tour och beviljad sanktion av Internationella tennisförbundet. för fyra dam- och fyra herrtävlingar vid Långtora utanför Enköping.

Tävlingarna, som initierades av entreprenören  Lackmann och fd elitspelaren Andreas Vinciguerra, skulle arrangeras av Lackmann Holding AB. Efter förankring och godkännande hos förbundets regioner gav Svenska Tennisförbundet klartecken för satsningen.

Men nu har hela projektet kraschat.  

– Det är beklagligt att arrangören tvingas ställa in. Framför allt för spelarna som går miste om viktiga tävlingstillfällen, säger Christer Sjöö, generalsekreterare, Svenska Tennisförbundet.

– Vi hade sett fram emot att välkomna tenniseliten till Långtora i sommar. Dessvärre har de rådande omständigheterna i omvärlden haft stor påverkan på oss och vi saknar förutsättningar för att kunna genomföra tävlingarna och färdigställa anläggningen enligt de förväntningar och krav som föreligger, säger Jens Lackmann, vd, Lackmann Holding AB.

Via Tennisförbundets och lokala tennisklubbars försorg blir det ändå sex internationella herr- och damtävlingar utomhus i Båstad, Kalmar, Malmö, Varberg och Ystad i sommar.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.