Nya ungdomstävlingar stoppas

Plötsligt kom det överraskande beskedet. Arrangören ställer in de planerade WTT-tävlingarna i tennis i Långtora utanför Enköping. ”Omständigheterna i omvärlden haft stor påverkan på oss och vi saknar förutsättningar”, lyder ett något kryptiskt meddelande från arrangörerna 

Därför är avtalet mellan Lackmann Holding AB och Svenska Tennisförbundet rivet. Det blir inga åtta internationella tävlingar med start 2022, som det var avtalat. Premiären i juni är inställd och alla är förlorare, arrangörerna, ungdomsspelarna och Svenska Tennisförbundet.

Förre elitspelaren Andreas Vinciguerra stod bakom satsningen utanför Enköping, men nu har projektet kraschat.

 Efter femtioelva turer, och både stor irritation och mycket frustration, enades parterna på sensommaren. Entreprenören Jens Lackmann och fd elitspelaren Andreas Vinciguerra drev på hårt i övertygelse att genomföra sitt  tävlingsupplägg på den nya anläggningen och ett förslag med ekonomiska garantier om 6,5 miljoner kr. Tennisförbundet dröjde länge med besked och kritiserades, men gav slutligen klartecken och det  blev en status av ITF World Tennis Tour och beviljad sanktion av Internationella tennisförbundet. för fyra dam- och fyra herrtävlingar vid Långtora utanför Enköping.

Tävlingarna, som initierades av entreprenören  Lackmann och fd elitspelaren Andreas Vinciguerra, skulle arrangeras av Lackmann Holding AB. Efter förankring och godkännande hos förbundets regioner gav Svenska Tennisförbundet klartecken för satsningen.

Men nu har hela projektet kraschat.  

– Det är beklagligt att arrangören tvingas ställa in. Framför allt för spelarna som går miste om viktiga tävlingstillfällen, säger Christer Sjöö, generalsekreterare, Svenska Tennisförbundet.

– Vi hade sett fram emot att välkomna tenniseliten till Långtora i sommar. Dessvärre har de rådande omständigheterna i omvärlden haft stor påverkan på oss och vi saknar förutsättningar för att kunna genomföra tävlingarna och färdigställa anläggningen enligt de förväntningar och krav som föreligger, säger Jens Lackmann, vd, Lackmann Holding AB.

Via Tennisförbundets och lokala tennisklubbars försorg blir det ändå sex internationella herr- och damtävlingar utomhus i Båstad, Kalmar, Malmö, Varberg och Ystad i sommar.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.