44 000 personer knyter skorna i Göteborg

MotionsSverige är i gång igen. Med värmen kom löparna  och det kan inte manifesteras bättre än en återkomst för Göteborgsvarvet, Sveriges enskilt största motionsevenemang. På lördagen springer över 44 000 löpare från drygt 60 nationer  och281 kommuner och de här löparna berikar Göteborg med åtskilliga miljoner, bådearrangörer och näringslivet gynnas

De sista förberedelsernab består av att kolla skosnörena, ta en sista klunk vatten, sedan väntar 2,1 mil för 44 000 deltagare i Göteborgsvarvet.

Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Cirka 4 000 funktionärer är engagerade. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i  de15 ägarföreningar och driften av träningsanläggningen Friidrottens Hus.

 

 

Göteborgsvarvet i siffror

Anmälda: 44 154 (torsdag 09.00)

Nationaliteter: 63

Löpare som sprungit alla 41 Göteborgsvarvet: 26

Yngsta deltagare: 17 år

Äldsta deltagare: 86 år

 

Andel män: 63 %

Andel kvinnor: 37%

Medelålder: 40 år

Medelålder män: 41 år

Medelålder kvinnor: 38 år

 

Antal kommuner representerade: 281

Funktionärer: 3 500

Varav banfunktionärer: 1 058

Funktionärsföreningar: 150

Säkerhetsnålar: 200 000

Vattenstationer: 11

Sjukvårdsstationer: 11

Musikstationer: 46

Trafikrör: 520

Portaler: 21

2 000 arbetstimmar

Bananer: 54 000

Staket: 2 350 st (ca 6 000 meter)

Bord i start- och målområdet: 600

Elstationer: 200

Hyrtoaletter: 250

 

Avspärrningsband: 26 000 meter

Arbetstimmar för uppbyggnad av start- och målområdet: 2 000

Byggställning i start- och målområdet: 30 ton

Första start: 13.00

Sista start: 16.00

Startgrupper: 30

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.